Ο Σωτήρης Γεωργίου βρέθηκε στο διάσημο Καρναβάλι της Πάτρας και μας μεταφέρει το κλίμα από τα κεφάτα και λαμπερά parties!

Λένε, ότι Καρναβάλι ίσον παρτάρισμα μέχρι τελικής πτώσης. Δεν έχουν άδικο. Τα πατρινά parties είναι ιστορικά! Ο επιχειρηματίας της πόλης και διοργανωτής του μεγαλύτερου και πιο εντυπωσιακού πάρτι, ο φίλος Δημήτρης Φάκαλος επισημαίνει ότι το Καρναβάλι είναι η όλη διαδικασία προετοιμασίας και οι ξεχωριστές εκδηλώσεις του. Δεν διαφωνώ, αλλά παρόλα αυτά θα ασχοληθώ με το κομμάτι των parties και την επόμενη ημέρα στο Καρναβάλι της Πάτρας. Δεν ξέρω αν σημειώθηκε τελικά ρεκόρ, αλλά μικροί και μεγάλοι παρέλασαν (σχεδόν 50-60.000)  και βάλτε και καμιά 200ριά χιλιάδες επισκέπτες!

Το Καρναβάλι της Πάτρας ήταν επιτυχημένο και φέτος, σαφώς. Είναι μεγάλο asset για την πόλη και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης, σαφώς. Το ότι ήταν μια ευκαιρία να ξεδώσει με καλό τρόπο ο κόσμος είναι σημαντικό. Το Καρναβάλι ενώνει, μας λέει ο Δημήτρης Φάκαλος που είναι από τους ιστορικότερους (με οικογενειακή παράδοση) καρναβαλιστές και όχι απλά συνεχίζει, αλλά εξελίσσει και την παράδοση.

Ο Σωτήρης Γεωργίου με τον Δημήτρη Φάκαλο 

Τα καρναβαλικά πάρτι ήταν όλα τα λεφτά. Για μένα τουλάχιστον. Καθώς δεν είμαι και μικρός και μου θύμισαν παλιές καλές εποχές. Και ο Λευκός Χορός που μετρά 46 (!) χρόνια και το Circus του Distinto στον πολύ ωραίο χώρο του Royal. Άκουγα χρόνια για τον τελευταίο μεγάλο χορό, τον χορό των πληρωμάτων ή το χορό “Κλασική συνταγή” όπως τον λέει ο ίδιος ο βασικός διοργανωτής και ιδρυτής του ο Δημήτρης Φάκαλος. Είχα την τύχη και τη χαρά να το ζήσω από “πρώτο χέρι” φέτος. Κατάφερα να βρεθώ σ’ ένα χορό, για τον οποίο έλεγαν τόσοι φίλοι στην Πάτρα ότι είναι αδύνατον να βρεις πρόσκληση, καθώς συμμετέχουν σε αυτόν τα πιο παλιά καρναβαλικά πληρώματα και όλη η αφρόκρεμα της πόλης. Είναι αλήθεια είναι, όπως διαπίστωση.

Πάμε όμως στο δια ταύτα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είμαι στην Πάτρα και θα νομίζω ότι είμαι Ίμπιζα ή Λονδίνο. Δεν πίστευα ποτέ, με όσα άκουγα, ότι η Πάτρα μπορεί να διοργανώσει τέτοια events. Και όμως. Το τελευταίο αυτό πάρτι που συζητάμε, ήταν πραγματικό πάρτι από αυτά που λες τοπ. Κορυφαίο. Τα είχε όλα. Έψαχνα κάτι που να μην μ ‘ αρέσει και δεν έβρισκα. Καταπληκτικό mood, κόσμος χαρούμενος, απίστευτη μουσική με πρώτους πρώτους τους Θοδωρή Πίγκα και Στέλιο Αποστολόπουλο. Τη νέα και την παλιά …φρουρά αντίστοιχα. Όλα αυτά σε 4 stages καθώς μπορούσες να ακούσεις μουσική όλων των ειδών σε διαφορετικούς χώρους, σε ένα παλιό εργοστάσιο και το νυν Χarama στον κλασικό κλειστό χώρο. Τα εξωτερικά stages φτιάχνονταν από την αρχή και θύμιζαν τα φεστιβάλ του εξωτερικού. Τέλειος ήχος και τέλειος ήχος σημαίνει έδωσα πολλά λεφτά. Όταν μετά από 7 ώρες έντονης μουσικής τα αυτιά σου είναι καλά, σημαίνει καλός και ακριβός ήχος.

Ο Σωτήρης Γεωργίου με τους dj Θόδωρο Πίγκα και Στέλιο Αποστολόπουλο

Οι γιγαντοοθόνες δέσποζαν παντού και ήταν όλες υψηλής ευκρίνειας. Free drink και food με καλά ποτά και τις κλασικές συνήθεις μάρκες δηλαδή και φαγητό όλων των ειδών ακόμα και με ξυλόφουρνο. Υπήρχαν μέρη ακόμα και με κινέζικο φαγητό! Τέλειο φαγητό καθώς ο διοργανωτής επιχειρηματικά έχει και το καλύτερο κέτερινγκ του νομού. Και όλα αυτά χωρίς να περιμένεις με τις ώρες την ουρά. Σε 5 λεπτά καθάριζες έχοντας τσιμπήσει κιόλας.  

Μου έκανε εντύπωση η οργάνωση των event. Μέσα σε αυτήν και η μέριμνα για να υπάρχουν εξωτερικές (πολλές!) τουαλέτες. Έπεσαν τόνοι κομφετί, με ειδικά μηχανήματα, δημιουργώντας μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Στην Αθήνα πχ στα events ρίχνουν 2-3 φορές, εδώ μέτρησα δεκάδες. Αυτά από τις 10 έως τις 7.30 το πρωί που το πάρτι μεταφέρθηκε στην κεντρική σάλα. Λέιζερ και φωτισμός υπερσύγχρονος. Ακόμα και τα 70-80 ευρώ που ήταν η πρόσκληση όταν έχεις 4 διαφορετικά stages ,όταν είσαι σε ένα ατέλειωτο πάρτι 8 ώρες, όταν τρως και πίνεις όσο θέλεις, σόρρυ αλλά όχι απλά είναι τίμια, αλλά και φθηνά για τέτοιες παροχές! Και με 2.000 κόσμο να εξυπηρετείται άψογα. Το ανέφερα γιατί κάποιους τους ξένισε η τιμή. Ενώ ας πούμε το να πας να δεις έναν απλό αγώνα μπάσκετ πχ που κοστίζει 50 ευρώ χωρίς να φας και να πιείς ούτε καφέ (θα τον πληρώσεις) δεν είναι ακριβά; Ή να πας στα μπουζούκια να δώσεις 300 ευρώ το μπουκάλι; Πλάκα μου κάνετε; Κάθε μήνα έπρεπε να έχει τέτοια πάρτι η Πάτρα. Είναι νομίζω και το όνειρο του Δημήτρη Φάκαλου, να διοργανώσει και μεγάλα φεστιβάλ η Πάτρα, γιατί το έχει ξεκάθαρα. Με κόσμο που ξέρει να διασκεδάζει, με 70.000 φοιτητές και με άτομα όπως ο Δημήτρης Φάκαλος που έχει όλη την τεχνογνωσία, η Πάτρα μπορεί να γίνει μητρόπολη των events. Τόσο κοντά στην Αθήνα πια, με χαμηλές τιμές στη διαμονή και με τόσες εξορμήσεις σε μικρές αποστάσεις, συνθέτεις ένα εξαιρετικό τριήμερο!