Ο Σωτήρης Γεωργίου ελπίζει και εύχεται το 2024 να μας αλλάξει προς το καλύτερο και πρώτα εσωτερικά, για μια καλύτερη κοινωνία!

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και υγεία! Ναι δεν είναι λάθος η γραφή. Καθώς ειδικά στην σημερινή εποχή αυτή η ευχή είναι μακράν και η πιο σημαντική.

Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και είναι μεγάλο λάθος μας να την θεωρούμε δεδομένη και να την εκτιμούμε μόνο όταν την χάνουμε ή όταν κινδυνεύουμε να την χάσουμε. Πρέπει να λέμε ευχαριστώ κάθε μέρα που ξεχνάμε στον Θεό ή αν δεν πιστεύει κάποιος ας αισθάνεται απλά ευλογημένος που είναι καλά. Είναι πραγματική αμαρτία να μην εκτιμάμε ότι έχουμε και να το σκεφτόμαστε μόνο όταν σκάσει το κακό…

Ας κάνετε μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο να δείτε ανθρώπους που παλεύουν για την υγεία τους για να να την εκτιμήσετε καλύτερα όσοι δεν την έχετε ήδη εκτιμήσει. Υγεία και υγεία λοιπόν πρωτίστως για το 2042 και ότι καλό να έρθει. Άλλωστε είχαμε μάθει να λέμε να αφήσουμε τον περασμένο χρόνο για να έρθει ο επόμενος που θα είναι καλύτερος και είδαμε πως συνήθως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Αν και περάσαμε την λαίλαπα του κόβιντ οπότε μπορεί να είναι και καλύτερο το 2024! Και με ευλογία για εμάς που πιστεύουμε στον Θεό, αγάπη, χαρές, ευτυχία, ειρήνη καθώς βλέπουμε τι γίνεται με τους πολέμους και την παράνοια γενικώς, φώτισε και ότι καλό γενικώς!

Πάμε όμως και στα πιο σημαντικά. Στην εμβάθυνση των δεδομένων όπως κάνω πάντα, κοιτώντας την αλήθεια κατάματα γιατί μόνο τότε μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Από το πολύ ..κουκούλωμα, η κοινωνία μας καταρρέει και μετά έχουμε και απορίες. Έχουμε υποχρέωση να εστιάζουμε στα αρνητικά για να τα βελτιώσουμε και να τα αλλάξουμε και όχι να τα αποφεύγουμε μιλώντας αόριστα για θετικότητα.

Κάνουμε ευχές για το νέο έτος και λέμε να είναι καλύτερο, αλλά αν δεν γίνουμε σαν σύνολο καλύτεροι άνθρωποι, πως θα γίνει καλύτερη και η κοινωνία μας; Μάλλον ουτοπικές και τυπικές είναι οι περισσότερες ευχές θα έλεγα εν κατακλείδι. Κάτι ακόμα. Οι γιορτές ήταν όλα τα χρόνια αγάπη, οικογένεια, ζεστασιά, όμορφες και απλές στιγμές. Τώρα μου θυμίζουν έναν αγώνα δρόμου για την καλύτερη λεζάντα. Σε μια εποχή που όλα μετρούνται σε χρήμα και ομορφιά, χαμός για την καλύτερη κραιπάλη! Λέμε γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και απορώ πόσοι τελικά χαίρονται για την γέννηση του Θεανθρώπου; Λέμε καλή χρονιά και πολλοί που σου εύχονται, από μέσα τους ρίχνουν και κατάρες! Σε θυμούνται οι τυπολάτρες και πάει λέγοντας

Μέσα σε όλα πολλοί βλέποντας τα χαϊλίκια για την Πρωτοχρονιά, στενοχωριούνται γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ότι βλέπουν. Τότε όμως δεν θα διαφέρουν και από αυτούς που βλέπουν. Πολλοί έχουν μοναξιά ή την αισθάνονται επειδή δεν έχουν έναν σωστό άνθρωπο-σύντροφο ή δεν βιώνουν τα παλιά αγνά συναισθήματα της εποχής. Αυτή είναι και η ατομική πρόκληση βέβαια να μένεις με τις αξίες του σε ένα κόσμο που καταρρέει.

Κανονικά σε αυτές τις μέρες τον εορτών θα έπρεπε να θυμόμαστε αρχίζοντας με τα Χριστούγεννα, ότι ο Χριστός μας ήρθε για να μας δείξει τον δρόμο προς Αυτόν και πως να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να ζούμε ειρηνικά και αρμονικά! Και καταλήξαμε σε μια κοινωνία φθόνου και μίσους, που ο θάνατός σου είναι η ζωή μου για πολλούς, τα χρήματα να είναι ο πρωταρχικός σκοπός και όχι το μέσον απλά, η πνευματική ζωή να χλευάζεται και να κυριαρχεί η επιφάνεια και η ύλη αντί της αγάπης που διέπει και κινεί το σύμπαν..

Μια ανθρωπότητα που δεν πήρε τα μηνύματα και κάθε χρόνο πάει από το κακό στο χειρότερο και πλησιάζει στο σημείο μηδέν. Η ελπίδα της πραγματικής αλλαγής ας μας φωτίζει. Να υπάρχει ατομική ευτυχία μέσω της εσωτερικής πνευματικής ανάτασης και όμορφες στιγμές. Η θετική ενέργεια είναι το αντίδοτο σε πολλά πράγματα. Οι καλύτεροι άνθρωποι μπορούν να φέρουν και μια καλύτερη κοινωνία .

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερα από εμάς προβλήματα και να δίνουμε -καθώς δεν είναι μόνο οι εορτές-ένα χέρι βοηθείας . Μην ξεχνάτε πως μπορεί στην σημερινή απάνθρωπη πολλές φορές και αδηφάγο κοινωνία να βρεθείτε από την μια στιγμή στην άλλη στην ίδια θέση! Και γι’ αυτό ασφαλώς δεν χρειάζεται να είμαστε εμείς πλούσιοι. Ο Χριστός μας έλεγε άλλωστε από τους δύο χιτώνες σου, δώσε τον έναν. Και τότε έχει και μεγαλύτερη αξία η προσφορά σου. Άλλωστε η ζωή είναι μικρή και οι απλές καλές πράξεις μένουν όπως είναι και στιγμές και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθούμε να περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα σε ένα πλαίσιο ήθους και αξιών για να μην χάσουμε την ψυχή μας που είναι η υπέρτατη καταστροφή…

Αν κυριαρχήσει η ανιδιοτελής αγάπη και οι διαχρονικές αξίες στον κόσμο αντί της ύλης και της επιφάνειας υπάρχει ελπίδα και για το 2024 και για μετά! Μπροστά μας έχουμε ολοένα και δυσκολότερες εποχές ,αλλά από την προσπάθεια του καθενός μας ατομικά και στην συνέχεια στην κοινωνία μας, θα εξαρτηθούν πολλά για την επικράτηση των πραγματικών αξιών κάποια στιγμή .

Μπαίνουμε και σε μια εποχή που η κοινωνία θα είναι πάνω από το άτομο αλλά πρέπει να έχουμε σωστά άτομα για να έχουμε και μια σωστή κοινωνία. Για να είναι εύρυθμη και αρμονική η λειτουργία. Το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος εξαρτάται μόνο από σένα και δεν κοστίζει. Αντί να κυνηγάς μεγάλα πράγματα κυνήγα μεγάλες αξίες …

Ψάξε την αγάπη και όχι την ηδονή …

Αναζήτησε την χαρά της ψυχής και όχι της προσωπικότητας!