Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ – Το έργο αφορά, την κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών

«Ξεκινά ένα μεγάλο οραματικό έργο για τον τουρισμό στη δεκαετία των μεγάλων έργων για την Κρήτη», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της μαρίνας στην επένδυση «Elounda Hills».

Πρόκειται για την μαρίνα σκαφών που θα κατασκευαστεί στη θέση Πλευρά, στον ‘Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη και είναι το πρώτο έργο της μεγαλύτερης, σύμφωνα με την Περιφερειακή αρχή, τουριστικής επένδυσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχει εγκριθεί για λογαριασμό της εταιρείας Mirum Hellas με την διακριτική ονομασία «Elounda Hills».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε πως, το μεγάλο οραματικό έργο φάνηκε εξαρχής πως μπορεί να προχωρήσει χάρη στο πάθος και την θέληση του εμπνευστή του και στο οποίο «πιστέψαμε η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου και μαζί με όλες τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς που το στήριξαν διαχρονικά και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε τον αγιασμό για το ξεκίνημα της μαρίνας. Είμαστε δίπλα σας σε όλη την διαδρομή γιατί πιστέψαμε μαζί με τους υπουργούς, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, πως το μεγαλύτερο ίσως έργο στον τουρισμό στην Ελλάδα μπορεί να ολοκληρωθεί», τόνισε.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως η δεκαετία που διανύουμε θα γίνει για την Κρήτη μια δεκαετία ανάπτυξης, εργασίας, κοινωνικής συνοχής, στην οποία συμβάλλει και η συγκεκριμένη μεγάλη τουριστική επένδυση και παράλληλα «προχωρεί ο σχεδιασμός τον οποίο έχουμε κάνει για όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται στη φάση ξεκινήματος και δημοπράτησης, όπως είναι ο Βόρειος οδικός άξονας και το νέο αεροδρόμιο».

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη, του τουριστικού χωριού Elounda Hills του Ομίλου Mirum, έγινε το προηγούμενο Σάββατο, με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου της μαρίνας.

Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα που εκτείνεται αμφιθεατρικά σε μια παραθαλάσσια έκταση 675 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 140 στρέμματα θα είναι κτισμένες επιφάνειες.

Η μαρίνα αναπτύσσεται στην παραλιακή ζώνη (αιγιαλός και παραλία) έμπροσθεν του Τουριστικού Χωριού Elounda Hills. Το έργο αφορά, την κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών (από 6m έως 70m), από τις οποίες οι 64 είναι μόνιμες, ενώ οι 138 εποχικές.