Το έργο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας του για την Υγεία», συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μέσα στον Νοέμβρη θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τον υπουργό να θέσει τον θεμέλιο λίθο του κτιρίου, με τον ορίζοντα χρονοδιαγράμματος να το θέλει ολοκληρωμένο σε δύο με τρία χρόνια.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Στυλιανίδης, τώρα που τελείωσαν οι εκλογές, θα ξεδιπλώσει τις πολιτικές προώθησης των 4 αξόνων προτεραιότητας, με πρώτο την υγεία, δεύτερο τον πρωτογενή τομέα -και το φράγμα Κομψάτου- την επιχειρηματικότητα και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Εξάλλου, δήλωσε πως θα έχει αγαστή συνεργασία με τις νέες αρχές σε πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις.

Το έργο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας του για την Υγεία», συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ..

Προχωρά στην υλοποίηση των έργων ο Δήμος

Η παραλαβή του έργου προγραμματίζεται για το τέλος του 2026, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, με το μόνο που θα μένει να είναι η μεταφορά και μετεγκατάσταση του προσωπικού, τόσο του υφιστάμενου όσο και του επιπλέον που απαιτείται για το Νέο Νοσοκομείο. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει δέσμευση της πολιτείας και αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις της υλοποίησης του έργου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από την πλευρά τους η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος Κομοτηνής υλοποιούν τα παράπλευρα έργα που απαιτούνται, όπως η οδοποιία, η ύδρευση και η αποχέτευση, και η πολιτεία πρέπει από την πλευρά της να φροντίσει το νέο Νοσοκομείο να έχει το επαρκές προσωπικό, όχι μόνο ιατρικό και νοσηλευτικό, αλλά και βοηθητικό.