Ήττα για τις τρεις Ελληνικές ομάδες την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League – Ισοπαλία που του χάρισε το εισιτήριο για τους 16 του Conference League πήρε ο Δικέφαλος του βορρά

Μία κάθε άλλο παρά καλή βραδιά για τα ελληνικά χρώματα ήταν αυτή της τέταρτης αγωνιστικής σε Europa League και Europa Conference League. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός γνώρισαν ισάριθμες ήττες από Ρεν, Μαρσέιγ και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός που είχε τον σταθερότατο Πασχαλάκη σε εξαιρετική μέρα, ήταν άτυχος στο 86′ – δοκάρι ο Καμαρά – ηττήθηκε 1-0 από τη Γουέστ Χαμ με γκολ του Πακετά στο 74′ και πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες για να κατακτήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό του. Η Φράιμπουργκ «κατάπιε» την Μπάτσκα Τόπολα με την ευρύτερη νίκη της ευρωπαϊκής της ιστορίας (5-0) και παρέμεινε στην κορυφή του πρώτου ομίλου, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τα νοκ άουτ του Europa League.

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ

1ος Όμιλος
Φράιμπουργκ-Μπάτσκα Τόπολα 5-0
Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
Γουέστ Χαμ 9
Φράιμπουργκ 9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4
Μπάτσκα Τόπολα 1

AEK-ΜΑΡΣΕΙΓ

Ένα γκολ του Μπεμπά στο 25′ και άλλο ένα του Σαρ στις καθυστερήσεις (93′) οδήγησαν τη Μαρσέιγ να φύγει νικηφόρα από τη Νέα Φιλαδέλφεια (0-2), με την ΑΕΚ να μένει στην 3η θέση, συνεχίζοντας φυσικά να έχει ελπίδες για την ευρωπαϊκή της συνέχεια έστω και στο Conference League, ούσα πλέον τρεις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Μπράιτον.

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ

2ος Όμιλος
Άγιαξ-Μπράιτον 0-2
ΑΕΚ-Μαρσέιγ 0-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
Μαρσέιγ 8
Μπράιτον 7
ΑΕΚ 4
Άγιαξ 2

ΡΕΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αν και βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω για περίπου μία ώρα αγώνα, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» ξανά κάθε αμυντική αδράνειά του απέναντι στη Ρεν και ηττήθηκε για δεύτερη φορά απ’ τη γαλλική ομάδα, αυτή τη φορά με 3-1 στο «Riazhon Park» της Βρετάνης, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μία ήττα που κράτησε τους «πράσινους» στους 4 βαθμούς και τρίτους πλέον στη βαθμολογία, καθώς η Βιγιαρεάλ πέρασε με νίκη 2-1 απ’ τη Λάρνακα κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Η πρώτη θέση πλέον χάνεται για τους παίκτες του «τριφυλλιού» που θα πάνε να τα παίξουν όλα για όλα για τη δεύτερη θέση το βράδυ της 30ής Νοεμβρίου στο «Θεράμικα» απέναντι στη Βιγιαρεάλ, σε έναν όμιλο που… έμπλεξε για τα καλά κι όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Η Ρεν άνοιξε το σκορ στο 9’ με απευθείας φάουλ του Ρίντερ (και μεγάλο σφάλμα του Μπρινιόλι), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 34’ (σε φάση που αποβλήθηκε ο Μπελοσιάν), όμως οι Γάλλοι έφτασαν στη νίκη με τα τέρματα των Σαλάχ (67’) και Μπλας (70’ πέναλτι).

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ

6ος Όμιλος
Ρεν-Παναθηναϊκός 3-1
Μακάμπι Χ.-Βιγιαρεάλ 1-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
Ρεν 9
Βιγιαρεάλ 6 -3αγ.
Παναθηναϊκός 4
Μακάμπι Χάιφα 1 -3αγ.

ΠΑΟΚ-ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με το 2-2 κόντρα στην Αμπερντίν, δεν κατάφερε να κάνει το «4×4» στον όμιλο, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά θα πάει στην Φρανκφούρτη για… τελικό πρωτιάς κόντρα στην Άϊντραχτ! Τα γκολ του Σαμάτα και του Τάισον δεν ήταν αρκετά για τη νίκη.

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ελσίνκι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1
ΠΑΟΚ-Αμπερντίν 2-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)
ΠΑΟΚ 10
Άιντραχτ Φρανκ. 9
Αμπερντίν 2
Ελσίνκι 1