Οι «Πεζοπόροι της Πάτρας» απολαμβάνουν κάθε Κυριακή τη φύση, ανακαλύπτοντας άγνωστες, αλλά πανέμορφες διαδρομές που βρίσκονται πολύ κοντά στην Πάτρα. Μία πεζοπορία περίπου οκτώ χιλιομέτρων αποτελεί για τους συμμετέχοντες μία ευχάριστη περιπλάνηση δίπλα σε ποτάμια, μέσα σε φαράγγια, αλλά και σε όμορφους τόπους με πλούσια βλάστηση. Άλλωστε όσοι συμμετέχουν, οι οποίοι ξεπερνούν τους 150 κάθε φορά, δεν χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερες ικανότητες, παρά μόνο την αγάπη τους για την πεζοπορία και την προσμονή για εξερεύνηση νέων τόπων.
Παράλληλα, οι «Πεζοπόροι της Πάτρας» είναι και ένας κοινωνικός χώρος, αφού μέσα από την επικοινωνία κατά τη διάρκεια των διαδρομών, αναπτύσσονται φιλίες και σχέσεις, ενώ ξανασυναντιούνται άνθρωποι που είχαν να βρεθούν για πολύ καιρό.
Ο διοργανωτής των περιπάτων Μάκης Χαλκιόπουλος, σχετικά με την επιλογή των διαδρομών πεζοπορίας σημειώνει ότι «αυτή γίνεται με βασικό κριτήριο ποιες από αυτές μπορούμε να κάνουμε, αφού δεν είμαστε ορειβάτες» και προσθέτει: «Δηλαδή δεν θα πάμε σε ένα βουνό που θα χρειάζονται ορειβατικά άρβυλα ή κάποιος άλλος εξοπλισμός. Μας αρκεί ένα καλό ζευγάρι αθλητικά υποδήματα, άνετα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Επίσης, εγώ έχω περπατήσει προηγουμένως τη διαδρομή που θα προτείνω, ώστε να διαπιστώσω τις επικινδυνότητες και τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν, αλλά και το αν είναι όμορφη. Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν από πριν τη διαδρομή και αποφασίζουν για το αν θα έλθουν ή όχι. Ένα ακόμη κριτήριο είναι οι καιρικές συνθήκες. Αν λοιπόν προβλέπονται βροχές, τότε θα περπατήσουμε μέσα στην Πάτρα, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προφυλαχθούμε, σε περίπτωση βροχόπτωσης. Άλλωστε δεν περπατάμε για να ταλαιπωρηθούμε, αλλά για να ευχαριστηθούμε την πεζοπορία. Για αυτό λοιπόν, τους καλοκαιρινούς μήνες διακόπτουμε τις πεζοπορίες, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι πιο κατάλληλες, λόγω της ζέστης».
Μιλώντας για τις διαδρομές που κάνουν κάθε Κυριακή, σημειώνει ότι «μέσω των πεζοποριών έχουμε ανακαλύψει νέες περιπατητικές διαδρομές και πανέμορφα μέρη πολύ κοντά στην πόλη, όπως, για παράδειγμα στις περιοχές του Ρωμανού και των Συχαινών με ποτάμια, φαράγγι και πλούσια βλάστηση, καθώς και ιστορικά κτίρια, όπως ο Πύργος του Ρούφου».
Επίσης, συμπληρώνει ότι «η περιοχή μας έχει πολλές επιλογές για πεζοπορία, όπως για παράδειγμα στην Άνω Καλλιθέα, όπου ο πεζοπόρος θα βρεθεί κυριολεκτικά σε έναν παράδεισο, αλλά και στις περιοχές του Γηροκομειού και του Λυκοχορού».
Στο μεταξύ τον τελευταίο καιρό, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Μάκης Χαλκιόπουλος, «έχουμε εντάξει στις πεζοπορικές διαδρομές μας και περιοχές εκτός Πατρών, όπως το δάσος της Φολόης και το φαράγγι των Κενταύρων στην Ηλεία, τη Ναύπακτο, την Αιγείρα, το Αίγιο, το Καρέλι Αιτωλοακαρνανίας με το συρμάτινο γεφυράκι, την Άνω Βλασία με τον καταρράκτη, αλλά και το Λεόντιο με το αρχαίο θέατρο».