Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει για 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίσθηκαν με την φανέλα της Νιουκάστλ, ανάμεσά τους και ο Ιαν Ρας αλλά η παρουσία τους δεν προκάλεσε καμία εντύπωση…

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι για διάφορους λόγους μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν και …ακούμπησαν την ομάδα τους. Μπορεί να μην τους δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες ή μπορεί κι αυτοί να μην έδωσαν την δέουσα προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Έτσι λοιπόν θα αναφερθούμε σε ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλλα της Νιουκάστλ , αλλά ελάχιστοι θα τους θυμούνται ή σχεδόν και καθόλου

Ντάρεν ΧΑΚΕΡΜΠΙ (1995-96)

Η επιτυχημένη καριέρα του Ντάρεν Χάκερμπι η οποί τον είδε να εντυπωσιάζει για την Κόβεντρι, την Μάντσεστερ Σίτι και τη Νόριτς, αλλά η περίοδος του στη Νιούκαστλ δεν ήταν τόσο επιτυχημένη. Ο σέντερ φορ έπαιξε μόλις σε έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ για τςι «καρακάξες» πριν πριν μαστιγωθεί στους Sky Blues.

Ιαν ΡΑΣ (1997-98)

Ο θρύλος των γκολ, Ίαν Ρας, είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, σκοράροντας 346 φορές για να γίνει ο κορυφαίος εκτελεστής όλων των εποχών.Η προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανή τη μαγεία στο Σέντ Τζέιμς Παρκ μετά την αποχώρησή του από το Άνφιλντ δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη, καθώς αγωνίσθηκε μόλις σε 14 παιχνίδια.

Λουίς ΣΑΧΑ (1999)

Ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα όχι και ιδιαίτερα καλό μέλλον στο αγγλικό ποδόσφαιρο για τον Λούις Σαχά όταν πήγε δανεικός στη Νιούκαστλ . Έπαιξε μόλις σε 12 παιχνίδια σημειώνοντας 2 γκολ το 1999.

Αλλά φαινόταν διαφορετικός ποδοσφαιριστής ένα χρόνο αργότερα που πήγε στην Φούλαμ , και παρουσιάσθηκε εκπληκτικός στο Δυτικό Λονδίνο καθώς και στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον.

Συλβέν ΝΤΙΣΤΕΝ n (2001-02)

Ένας άλλος δανεικός ποδοσφαιριστής που σύντομα μετακόμισε μόνιμα σε διαφορετική αγγλική ομάδα, ο Συλβέν Ντιστέν ο οποίος έπαιξε σε 35 αγώνες για τη Νιουικάστλ την σεζόν 2001-02. Στη συνέχεια έκανε το όνομά του σε Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτσμουθ και Έβερτον.

Σολ ΚΑΜΠΕΛ (2010-11)

Η Νιουκάστλ ήταν η τελευταία ομάδα του στόπερ Σολ Κάμπελ, μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Νοτς Κάουντι και μια ασυνήθιστη επιστροφή στην Άρσεναλ. Αποφυλακίστηκε αφού έπαιξε 8 φορές και αποσύρθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Στέφεν ΑΙΡΛΑΝΤ (2011)

Ένας αθώος δανεισμός στο Σεντ Τζέιμς Παρκ από την Άστον Βίλα το 2011 δεν ήταν ένα αξέχαστο στάδιο της καριέρας του Στίβεν Άιρλαντ. Τραυματίστηκε όταν υπέγραψε για τον σύλλογο και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού φωτογραφήθηκε σε βραδινή έξοδο κατά την διάρκεια της αποκατάστασης του. Ο Στίβεν Άιρλαντ πραγματοποίησε μόλις εμφανίσεις με την φανέλλα της Νιούκαστλ

Λούκ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ (2014)

Ο Λούκς ντε Γιόνγκ είχε μια επιτυχημένη καριέρα στην Ευρώπη, αλλά δεν μπόρεσε να λειτουργήσει όπως θα ήθελε στη Νιουκάστλ. Ο Ολλανδός διεθνής φορ δεν κατάφερε να σκοράρει σε 12 παιχνίδια της και ακολούθως μετακινήθηκε στις Αιντχόφεν, Σεβίγια και Μπαρσελόνα .

Άιβαν ΤΟΝΕΙ (2015-18)

Ο Άιβαν Τόνει κατάφερε δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την Νιουκάστλ , ενδιάμεσα με έξι διαφορετικούς δανεισμούς. Αν και έχει σημειώσει γρήγορη πρόοδο από τότε που έφυγε από το Τάινεσαιντ , , πρέπει να μετάνιωσαν που δεν του έδωσαν περισσότερες ευκαιρίες.

Μικέλ ΜΕΡΙΝΟ (2017-18)

Ίσως ταιριάζει καλύτερα στη LaLiga, ο Μικέλ Μερίνο ο οποίος δεν θα θεωρείται από πολλούς οπαδούς της Νιουκάστλ ως μελλοντικός ερμηνευτής του Champions League και Ισπανός διεθνής. Πέτυχε ένα γκολ σε 25 εμφανίσεις πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, για την οποία υπήρξε αποκάλυψη.

Ντάνι ΡΟΟΥΖ (2020)

Ο Ντάνι Ρόουζ εντάχθηκε στη Νιούκαστλ ως δανεικός από την Τότεναμ. Η αποχώρηση από την Τότεναμ για δανεισμό στη Βόρεια Ανατολή έμοιαζε με αλλαγή που θα μπορούσε να φέρει ξανά την καριέρα του Ντάνι Ρόουζ. Αντίθετα, η θητεία του διακόπηκε λόγω της παύσης του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν υπήρχε καμία ρεαλιστική πιθανότητα να υπέγραφε μόνιμα.