Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Καισαριανή διαλύοντας με 6-0 την Κηφισιά και θα κάνει γιορτές μόνος στην πρώτη θέση – Στο -1 ο ΠΑΟ που ανάσανε με το διπλό στο Βόλο, ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός βρέθηκαν στο -3 μετά τις ισοπαλίες σε Σέρρες και Περιστέρι αντίστοιχα

Γιορτές στην κορυφή θα περάσει ο ΠΑΟΚ που θα πει… αντίο 2023 από την κορυφή της Super League! Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε εύκολο βράδυ Πέμπτης στην Καισαριανή, καθώς επικράτησε με 6-0 της Κηφισιάς έχοντας… καθαρίσει το τρίποντο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Γιάννη Κωνσταντέλια, του Μπράντον Τόμας και του Κιρίλ Ντεσπόντοφ. Στην επανάληψη βρήκε ακόμη δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου με τους Μουργκ, Οζντόεφ και Τσιγγάρα.

Ο Ατρόμητος, μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, «μπλόκαρε» και τον Ολυμπιακό που έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ποντένσε και είδε τη μπάλα στο δοκάρι από κεφαλιά του Ρέτσου στο 75′ – Δοκάρι και ο Ατρόμητος με τον Βαλένσια στο 53′.

Το πάθημα του Αγρινίου δεν έγινε μάθημα για την ΑΕΚ, που σε διάστημα 4 ημερών γνώρισε μια ακόμη γκέλα στην επαρχία. Αυτή την φορά στις Σέρρες με το 2-2 κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που μπήκε στο 62′ ως αλλαγή και σκόραρε δυο γκολ μέχρι το 72′, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 το Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» και έβαλε stop στα σερί αρνητικά του αποτελέσματα.

Η εξαιρετική πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και η… επέλασή του προς τα πλέι οφ συνεχίζεται. Οι Αρκάδες πέρασαν νικηφόρα κι από το Ηράκλειο με το 2-0 επί του ΟΦΗ και τα τέρματα των Ρετζίς και Μιριτέλο.

Στους Ζωσιμάδες στην… μάχη των ουραγών και ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας δεν αναδείχθηκε νικητής. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός είχαν τις στιγμές τους, Κλέιμαν και Καπίνο είχαν τις δικές τους μεγάλες επεμβάσεις και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν σκόραρε δις για τον Αρη, αλλά η πεισματάρα Λαμία ισοφάρισε 2-2 στο 90′ + 5′ με σουτ του Μάλτσι και στέρησε από τους γηπεδούχους δύο βαθμούς.

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15Η)
Άρης – Λαμία 2-2 – Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-3 – Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 0-0 – Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2 – Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-2 – Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Κηφισιά – ΠΑΟΚ 0-6 – Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0 – Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
1.ΠΑΟΚ 35
2.Παναθηναϊκός 34
3.Ολυμπιακός 32
4.ΑΕΚ
5.Αρης 24
6.Αστέρας Τρίπολης 20
7.Λαμία 17
8.ΟΦΗ 15
9.Ατρόμητος 15
10.Βόλος 14
11.Πανσερραϊκός 14
12.Παναιτωλικός 11
13.Κηφισιά 11
14.ΠΑΣ Γιάννινα 9
*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16Η)
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου
Αστέρας Τρίπολης – Αρης (4μμ)
Λαμία – Ολυμπιακός (5μμ)
ΑΕΚ – Βόλος (7μμ)
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (8μμ)
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (9μμ)

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου
Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός (5μμ)
Ατρόμητος – Κηφισιά (7μμ)