Επίθεση σημειώθηκε από αγνώστους με πυρά και ρουκέτες σε ελληνορθόδοξη ιστορική μονή που βρίσκεται στην Παλαιστίνη.Η μονή η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Σαμάρειας στην Παλαιστίνη έγινε στόχος αγνώστων χθες το βράδυ οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση με πυρά αλλά και ρουκέτες!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Orthodoxia News Agency ομάδες κατοίκων της περιοχής προσπάθησαν να εισβάλουν στην μονή ,πυροβόλησαν και εκτόξευσαν ακόμη και ρουκέτες.Εικάζεται ότι στόχος τους ήταν ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ιουστίνος.

«Τρεις μέρες χτυπούν το μοναστήρι, με πέτρες, όπλα και χειροβομβίδες. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έχουν σπάσει τζάμια, πόρτες και προσπαθούν να με εντοπίσουν για να με αποτελειώσουν.»Αυτά είναι τα λόγια απόγνωσης του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβ που βρίσκεται στη Σαμάρεια της Παλαιστίνης.

«Έχω καιρό να νιώσω τέτοια απειλή και τόσο κοντά τον κίνδυνο», είπε ο Αγιοταφίτης μοναχός στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη σε μία προσπάθεια του Ηγούμενου να αναζητήσει βοήθεια. «Θέλουν να πάρουν το μοναστήρι και είναι αποφασισμένοι. Ας γίνει κάτι ας βοηθήσει κάποιος σας παρακαλώ.»

Αυτή την στιγμή με παρέμβαση της δημοσιογράφου γίνονται ενέργειες ώστε να υπάρξει ενημέρωση στις παλαιστινιακές αρχές και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για να προσφερθεί προστασία στο άγιο προσκύνημα και στον έναν και μοναδικό μοναχό που με κίνδυνο της ζωής του συνεχίζει να βρίσκεται στη Σαμάρεια.Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον Γέροντα Ιουστίνο και προσπαθούν να τον διώξουν από το ελληνορθόδοξο προσκύνημα αφού οι φανατικοί αλλόθρησκοι που ζουν στην περιοχή έχουν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν κι άλλες φορές.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ