Το EcoGreenNet.gr και η Άννα Ρούτση επισκέφθηκαν την 9η έκθεση Greek Brand New και γνώρισαν Έλληνες σχεδιαστές και προϊόντα που μας δίνουν μια νέα, φρέσκια γεύση από Ελλάδα!

Οι νέοι Έλληνες σχεδιαστές έχουν τόλμη, φαντασία, ικανότητες, τεχνογνωσία και κάνουν ένα πολύ ενδιαφέρον και φρέσκο rebranding της Ελλάδας. Αυτό σκέφτομαι, καθώς γνωρίζω έναν έναν τους 72 εκθέτες στη φετινή 9η έκθεση Greek Brand New που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου στις 12-14 Γενάρη.

Μια εμπορική μπουτίκ έκθεση με έντονο το στοιχείο της βιωσιμότητας, του zero waste και του upcycling που ξεκίνησε από 22 εταιρείες το 2015 και που προωθεί το ελληνικό design και τα ελληνικά brands με κοινό όραμα τον επαναπροσδιορισμό του προσώπου της Ελλάδας.

Η νέα αισθητική προσέγγιση αποτυπώνεται στα προϊόντα, τα σχέδια και τις ιδέες νέων επιχειρήσεων ρούχων, αξεσουάρ, beachwear, αναμνηστικών & design αντικειμένων, κοσμημάτων, παιχνιδιών, καλλυντικών, επιλεγμένων τροφίμων. Είμαι σίγουρη ότι έξω το εκτιμούν αυτό όλο και περισσότερο και το στοίχημα χρειάζεται να κερδηθεί με εμάς, στη χώρα μας.

Τι είδαμε; Στυλό από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και οδηγούς πόλης από χάρτινα ποτήρια. Πολύχρωμα τσαντάκια από ρετάλια υφασμάτων και πορτοφόλια από αεροπορικά καθίσματα και μοκέτες. Γοητευτικά μαντήλια με την τεχνική felting, από ακατέργαστο μαλλί και μετάξι.

Πειραγμένα αρχαιοελληνικά «λογότυπα», θεούς και φιλοσόφους σε ρούχα από οργανικό βαμβάκι, αλλά και γκράφιτι με ξένες λέξεις που φυσικά κάτι μας θύμισαν, αφού είχαν όλες ελληνική ρίζα. 100% βαμβακερά μαγιό που στεγνώνουν χάρη στην τρισδιάστατη πλέξη τους. Καλλυντικά με ελληνικά βότανα και φρέσκα φυτικά καλλυντικά που διατηρούνται με αιθέρια έλαια και βιταμίνες.

Μεταξωτά μαντήλια και υπέροχες τσάντες ζωγραφισμένα στο νερό με την τεχνική marbling, αλλά και φανταστικά αξεσουάρ από τα μεταξωτά ρετάλια μαντηλιών. Ροζ Sneakers με τη θεά Αφροδίτη. Κολιέ-χάπια και σκουλαρίκια ξύσματα! Εντυπωσιακές υφαντές κάπες και φλουριά χωρίς ίχνος γραφικού φολκλόρ.

Μπλούζες και διασκεδαστικά πολύχρωμα αντικείμενα με πιστοποίηση δίκαιης εργασίας. Τον αγαπημένο ελληνικό γαϊδαράκο σε μίνιμαλ τσαντάκια και μαξιλάρια. Και πολλά ακόμα που θα γνωρίσετε σιγά σιγά μέσα από το EcoGreenNet.gr.

Βασιλική – Ζαφειρία Υψηλάντη, MANTILITY

Έλενα Κυριακαράκου Sheepcount
Η Αννεζίνα του Logo Lady Studio
Μαρίνα Γρυπονησιώτη Convert Art
Nymfes1
inspira1
Euthalia cosmetics

Όπως μας είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Βασίλης Γουλιέλμος, στόχος είναι να γίνει η γνωριμία με  Έλληνες σχεδιαστές που παρουσιάζουν το ελληνικό design με διαφορετικό τρόπο. Ο ίδιος τα τελευταία τρία χρόνια αναδεικνύει τα εμπορικά  χαρακτηριστικά που προσδίδουν αξία στο προϊόν των δημιουργών.

Η έκθεση απευθύνεται στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού, ιδιοκτήτες καταστημάτων και υπεύθυνους αγορών πολυκαταστημάτων, ξενοδοχείων και μουσείων και greek concept stores, που θέλουν να ξεχωρίσουν.

Στιγμιότυπα από μία άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση με διεθνή ακτινοβολία, που αναδεικνύει τα ελληνικά brands και τους ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς

Αγαπημένα ελληνικά brands έδωσαν δυναμικά το παρόν σε μία έκθεση που απογειώνει την ελληνική – βιώσιμη – μόδα!

9η έκθεση Greek Brand New….μια πανδαισία χρωμάτων, δημιουργικότητας, πρωτοτυπίας και…οικολογικής συνείδησης!