Η υδροφόρα καθαριότητας ξανά στους δρόμους του Δήμου μετά από τέσσερα χρόνια – Έπιασαν δουλειά τα νέα υπερσύγχρονα πολυμηχανήματα-σάρωθρα

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, έχοντας ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, θετει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία όλο τον στόλο καθαριότητας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Μετά από τέσσερα χρόνια αποχής από τους δρόμους του Δήμου, η υδροφόρα καθαριότητας επέστρεψε, με συνεργείο του Δήμου να έχει ξεκινήσει ήδη το πλύσιμο και την απολύμανση πολυσύχναστων κοινόχρηστων χώρων του τόπου μας. Με την υδροφόρα, ξεκίνησε ο καθαρισμός και η απολύμανση σε πεζοδρόμια, δρόμους και πλατείες με ειδικού τύπου καθαριστικά υλικά και νερό προκειμένου να απολυμανθούν, να είναι ασφαλέστεροι και να παραδοθούν καθαρά στους κατοίκους.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την οδό Αγ. Αικατερινης, συνεχίστηκε στην οδό Βαγγέλη Κοροπουλη, μετά στην Μεγάλου Αλεξάνδρου και τέλος στην Στρ. Νικ. Ρόκα.Η καθαριότητα και η απολύμανση της πόλης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιο Δρίκο και η μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με αντίστοιχες μεγάλες δράσεις σε όλη την επικράτεια του Δημου, ώστε ο τόπος μας, να είναι πιο καθαρός, πιο φωτεινος και όσο το δυνατόν πιο ασφαλής υγειονομικά.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος ανέφερε: “Απαρέγκλιτος στόχος μας ήταν και παραμένει να γίνει ο Δήμος μας, μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, ανθρώπινη και καθαρή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της”.Από τη Δευτέρα το πλύσιμο θα συνεχιστεί κάθε μέρα και σε άλλη γειτονιά στο κεντρικό ιστό της πόλης, στις Εργατικές Κατοικίες Μανδρας και στη Συνοικία Παπακώστα. Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Δημοτικές Ενότητες Οινόης, Βιλίων και Ερυθρών.

Έπιασαν δουλειά τα νέα υπερσύγχρονα πολυμηχανήματα-σάρωθρα

Μια νέα εποχή ξεκινά για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας στον τομέα της καθαριότητας με την αξιοποίηση δύο υπερσύγχρονων πολυμηχανημάτων-σαρώθρων, που είχαν αγοραστεί την τελευταία πενταετία όμως ποτέ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί και ουδέποτε είχαν τεθεί σε λειτουργία. Παρόλο που το συνολικό τους κόστος είναι 100.000€, η προηγούμενη διοίκηση τα είχε παρατήσει τελείως στον χώρο του εργοταξίου.

Τα ολοκαίνουργια αυτά πολυμηχανήματα λόγω της ακινησίας και της μη προβλεπόμενης συντήρησης είχαν εμφανίσει φθορές τις οποίες η νέα Δημοτική Αρχή τις αποκατέστησε άμεσα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αναρροφητικό αυτοκινούμενο σάρωθρο το οποίο ήδη αξιοποιείται στους δρόμους της Μάνδρας, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στον δημόσιο καλλωπισμό των οδών και πλατειών. Ωφελημένοι οι δημότες, οι επισκέπτες και ευρύτερα το περιβάλλον ενώ θα ενισχύσει τον τομέα πολιτικής προστασίας καθώς το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ανταπεξέλθει ακόμα και σε εκχιονισμό δρόμων.

Το δεύτερο πολυμηχάνημα-σάρωθρο που ήταν και εκείνο παρατημένο, αναξιοποίητο, με φθορές, επισκευάστηκε και αυτό και είναι πλήρως λειτουργικό. Πρόκειται για ένα σάρωθρο μικρού μεγέθους που είναι κατάλληλο να σκουπίζει στενούς δρόμους, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους και εξυπηρετεί ήδη τις Δημοτικές Ενότητες των Ερυθρών, των Βίλια και της Οινόης.

Η ανανέωση και η αξιοποίηση του στόλου καθαριότητας στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι γεγονός. Η διαφορά πλέον είναι εμφανής και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να προστίθενται πολύτιμα εργαλεία στην υπηρεσία καθαριότητας, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς τα έξοδα του δήμου, για τη συντήρηση των αυτοκινήτων, θα μειωθούν σημαντικά.

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να παραληφθούν δύο ακόμα νέα υπερσύγχρονα πολυμηχανήματα-σάρωθρα, που θα καλύψουν οριστικά τις ανάγκες όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.