Μόνο με την κυβερνητική πλειοψηφία τελικά με 158 ψήφους υπέρ, 135 κατά και 6 «παρών», έγινε δεκτό, επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.
Από το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που έγινε μετά από αίτημα του ΚΚΕ, προκύπτει ότι επί της αρχής το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από τη συμπολίτευση. Καταψήφισε η αντιπολίτευση η οποία σχεδόν σύσσωμη είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο πρόβλεψη επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. Έτσι και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ αρχικά είχε ταχθεί υπέρ δήλωσε τελικά «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναλυτικά και ανά άρθρο:
Στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
Στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
Στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και «παρών» τάχθηκαν 6 βουλευτές.
Η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία . Υπέρ ψήφισαν πάλι μόνο οι 158 βουλευτές της συμπολίτευσης, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές.