Πραγματοποιήθηκε χθές Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η 66η λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι στο Λος Άντζελες. Ως γνωστόν τα βραβεία θεωρούνται τα “Οσκαρ” της μουσικής βιομηχανίας.

Η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) ήταν και πάλι η μεγάλη νικήτρια στον διαγωνισμό καθώς σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ, ως η πρώτη ερμηνεύτρια που κερδίζει το Βραβείο για το ‘Αλμπουμ της Χρονιάς τέσσερις φορές! Η αμερικανίδα τραγουδίστρια παρέλαβε το κορυφαίο βραβείο από τα χέρια της Σελίν Ντιόν (Celine Dion) η οποία έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη.

«Για μένα, το βραβείο είναι η δουλειά» είπε στη σκηνή η Σουίφτ μεταξύ άλλων. «Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να συνεχίσω να είμαι σε θέση να το κάνω αυτό. Το αγαπώ τόσο πολύ. Με κάνει τόσο ευτυχισμένη. Με κάνει απίστευτα χαρούμενη το γεγονός ότι κάνει ευτυχισμένους και κάποιους ανθρώπους που ψήφισαν για αυτό το βραβείο» συμπλήρωσε.

Τα υπόλοιπα βραβεία της φετινής διοργάνωσης:

Ηχογράφηση της χρονιάς:

“Flowers”, της Miley Cyrus

Τραγούδι της χρονιάς:

“What Was I Made For?” , σε ερμηνεία Billie Eilish (για το σάουντρακ της ταινίας Barbie), βραβεύθηκαν οι δημιουργοί του Billie Eilish και Finneas O’Connell.

Αποκάλυψη της χρονιάς:

Victoria Monét

Καλύτερο άλμπουμ ραπ:

“Michael” , του Killer Mike

Καλύτερο άλμπουμ ροκ:

“This is Why” , των Paramore

Καλύτερο άλμπουμ ποπ:

“Midnights” , της Taylor Swift

Καλύτερο άλμπουμ μουσικής του κόσμου:

“This Moment” , των Shakti

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν τα περισσότερα βραβεία κατά σειρά:

* Phoebe Bridgers (4)

* Boygenius (3),

* SZA (3),

* Victoria Monét (3),

* Killer Mike (3),

* Taylor Swift (2),

* Billie Eilish (2),

* Miley Cyrus (2),

* Jason Isbell (2), και

* Chris Stapleton (2)