Συμμετείχαν 150 ομάδες και 500 παιδιά από 9 περιοχές σε όλη τη χώρα, ενώ στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν ομάδες από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, συμμετείχαν 47 ομάδες και 150 αγόρια και κορίτσια
Μόλις δεκαπέντε ξυλάκια χειροτεχνίας, από τα πενήντα που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της ομάδας IronbrickGR34 για να κατασκευάσουν μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο τραπέζια. Από τη γέφυρα αυτή ταξίδεψε το ρομποτάκι που κατασκεύασαν, κουβαλώντας μάλιστα έναν χυμό 330 ml από τη μία όχθη στην άλλη, όπου τον εναπόθεσε σε ένα υπερυψωμένο βάθρο. Η επίδοση αυτή καταγράφηκε από την συγκεκριμένη ομάδα που ανήκε στην ηλικιακή κατηγορία των 13 – 18 ετών. Της χάρισε δε την υψηλότερη βαθμολογία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα STEAM και Ρομποτικής Unknown Mission League – UML 2024.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε χθες ταυτόχρονα σε 9 περιοχές σε όλη τη χώρα, συμμετείχαν 150 ομάδες και 500 παιδιά ενώ στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν ομάδες από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, συμμετείχαν 47 ομάδες και 150 αγόρια και κορίτσια. Σύμφωνα με τον κ. Μπύρο- Αθανασίου, η καινοτομία του διαγωνισμού ήταν ότι τα μέλη των ομάδων (ηλικίας 9 ως 12 ετών, 13 ως 18 και 18 με 25) έμαθαν την αποστολή την ημέρα του διαγωνισμού και είχαν στη διάθεσή τους τέσσερις ώρες για να κατασκευάσουν το ρομπότ και τη γέφυρα αλλά και για να ολοκληρώσουν τη μεταφορά.
Από την ηλικιακή ομάδα των 9 ως 12 ετών τις υψηλότερες βαθμολογίες συγκέντρωσαν οι Robobuilders, Metashifters, Robotech, Robotmasters, Mindlab 8 και 6 robotics 4 Kids 2. Από την ομάδα των 13 έως 18 ετών τις καλύτερες επιδόσεις είχαν κατά σειρά οι IronbrickGR34, Brickbuilders, S Quad, Robo1oGelreth, Stemrobotics1 και Robonerds beta. Όλες οι παραπάνω ομάδες προκρίθηκαν για τους διεθνείς διαγωνισμούς που θα γίνουν τον Αύγουστο στην Κίνα και στη Βραζιλία. Από την ηλικιακή ομάδα των 18 ως 25 ετών διακρίθηκαν οι Robogedes+, Heronuomrobotics, Stardust crusaders και Wannabe μηχανικοί.
Ο διαγωνισμός που έγινε στη Θεσσαλονίκη τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό H.E.R.O., τη Σχολή Ρομποτικής Mindlab Education και το Κολλέγιο Ανατόλια.