Με ρεκόρ συμμετοχών άνοιξε σήμερα τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κλάδου παγκοσμίως. Στο επίκεντρο της φετινής ΙΤΒ βρίσκονται οι καμπάνιες για κοινωνική ισότητα και για οικολογική υπευθυνότητα στον τουρισμό. To “παρών” στην έκθεση δίνουν ο ΕΟΤ, οι περιφέρειες και περισσότερες από 200 ελληνικές εταιρίες του κλάδου. Την ΙΤΒ θα επισκεφθούν σήμερα μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Η υπουργός τουρισμού, σύμφωνα με δήλωσή της, θα συναντηθεί με ομολόγους της, εκπροσώπους διεθνών τουριστικών γραφείων, tour operators, αεροπορικών εταιριών, αλλά και με τους Έλληνες συμμετέχοντες επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα και τους εκπροσώπους των περιφερειών. Στόχος των επαφών της υπουργού είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας με τους ισχυρούς παράγοντες της γερμανικής και παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

“Η εδραίωση της Ελλάδας ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού στην Γερμανία και παγκόσμια, η επέκταση της τουριστικής περιόδου, η ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί την βασική στρατηγική παρουσίας μας στην διεθνή τουριστική έκθεση”, δήλωσε ξεκαθαρίζοντας τις προτεραιότητες η κυρία Κεφαλογιάννη.

Στην φετινή μεγάλη έκθεση του κλάδου εκπροσωπούνται 190 χώρες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι το Ομάν. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην έκθεση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 24.000 άτομα. Βασικοί τομείς της ΙΤΒ είναι ο τουρισμός περιπέτειας, το επαγγελματικό ταξίδι, η τουριστική εκπαίδευση, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός για άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο ιατρικός τουρισμός, ο τουρισμός πολυτελείας, ο νεανικός τουρισμός και η αξιοποίηση της τεχνολογίας στον τουρισμό.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό, το οποίο φέτος πραγματεύεται μεταξύ άλλων τις αυξανόμενες προκλήσεις στην προώθηση της ψηφιοποίησης, την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, τα φιλικά προς το κλίμα και βιώσιμα ταξίδια ενώ θα διερευνήσει τις νέες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.