Οι μαθητές, αφού περιηγήθηκαν στον οικισμό και ενημερώθηκαν για τους παλιούς νερόμυλους, τις αγροικίες και τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, καθάρισαν από τα απορρίμματα τα μονοπάτια και τους κάδους του φαραγγιού

Στον εθελοντικό καθαρισμό του φαραγγιού των Μύλων στο Ρέθυμνο και του παλιού οικισμού του, προέβησαν 29 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής του προγράμματος «εθελοντισμός – αλληλεγγύη» στην Κρήτη, με τη συνεργασία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης.

Οι μαθητές, αφού περιηγήθηκαν στον οικισμό και ενημερώθηκαν για τους παλιούς νερόμυλους, τις αγροικίες και τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, καθάρισαν από τα απορρίμματα τα μονοπάτια και τους κάδους του φαραγγιού. Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πρασίνου και Εθελοντισμού Ρεθύμνης Γιώργης Παπαδόσηφος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Νικολέτα Γκολφινοπούλου και στελέχη της υπηρεσίας. Όλοι τους συνεχάρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου και τους καθηγητές τους για την έμπρακτη, όπως τονίστηκε, κατάθεση της περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας στον τόπο και τους ευχήθηκαν να συνεχίσουν με το ίδιο ενδιαφέρον να αφήνουν το δικό τους θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη χώρα μας.

Διαβεβαίωσαν δε τους νέους του Ρεθύμνου, αλλά και κάθε σχολικής κοινότητας που υλοποιεί προγράμματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πως ο Δήμος Ρεθύμνης και οι υπηρεσίες του θα είναι πάντοτε θερμοί υποστηρικτές κάθε ανάλογης πρωτοβουλίας και θα συνδράμουν με κάθε διαθέσιμο μέσο, εξοπλισμό, ηθική και έμψυχη συμμετοχή.

Στο μεταξύ, στην πανελλαδική εθελοντική δράση καθαρισμού των δασών και της πρωτοβουλίας του Let’s do it Greece 2024, συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης και καλεί τους φορείς και εθελοντές για καθαρισμό των περιαστικών δασών του δήμου στον Ευληγιά και τον Προφήτη Ηλία.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης έχει ήδη ξεκινήσει την οργάνωση της συγκεκριμένης περιβαλλοντική δράσης, κινητοποιώντας, μεταξύ άλλων, φορείς και συλλογικότητες του Ρεθύμνου που διακρίνονται για τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των προσκόπων Ρεθύμνου, σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, του Συλλόγου Μικρού-Μεγάλου Μετοχίου και του δικτύου εθελοντών του Δήμου Ρεθύμνης «ΡΕΘελοντώ». Η Δ/νση Περιβάλλοντος και το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης προσκαλεί τους φορείς του Ρεθύμνου αλλά και μεμονωμένους εθελοντές να υποστηρίξουν την προσπάθεια ένταξης του Ρεθύμνου στον χάρτη της εθελοντικής δράσης, με πανελλήνια προβολή της δυναμικής του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκκίνηση του εθελοντικού καθαρισμού θα γίνει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου, με σημείο συνάντησης των εθελοντών να είναι η είσοδος στο αλσύλλιο στον Ευληγιά και τον Προφήτη Ηλία. Για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο [email protected] και στο τηλ 2831057940.