Ιταλία-Ελβετία το πρώτο ζευγάρι των «16» – Αντίπαλο περιμένουν οι πρωτοπόρες Ισπανία, Γερμανία και Πορτογαλία – Στην επόμενη φάση βρίσκονται από χθες και οι Αγγλία, Γαλλία και Ολλανδία – Αύριο ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων

Η φάση των ομίλων του Euro 2024 φτάνει στην τελική ευθεία, καθώς ήδη ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι δύο όμιλοι. Ιταλία και Ελβετία είναι το πρώτο ζευγάρι που προέκυψε στους “16”, ενώ οι πρωτοπόρες Ισπανία, Γερμανία και Πορτογαλία περιμένουν αντίπαλο.

Ωστόσο μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία προκρίθηκαν στους “16” του Euro 2024. Οι τρεις αυτές ομάδες έχουν τέσσερις βαθμούς και μπορουν να τερματίσουν στους ομίλους τους από την πρώτη μέχρι και την τρίτη θέση. Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, η πρόκριση στους “16” είναι δεδομένη καθώς αφήνουν πίσω τους στην κατάταξη των τρίτων, την Ουγγαρία που έχει τρεις και την Κροατία που έχει δύο.

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου ομίλου την Κυριακή και του 2ου την Δευτέρα, σειρά απόψε παίρνει ο 3ος και ο 4ος όμιλος του Euro 2024, με τη διεξαγωγή της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Στις 19:00 έχουμε σέντρα στις δύο αναμετρήσεις για τον 4ο όμιλο, με την Γαλλία να αντιμετωπίζει την Πολωνία και την Ολλανδία την Αυστρία, με τη μοναδική ομάδα που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι η Πολωνία που έχει μηδέν βαθμούς συγκομιδή μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές και έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Τρεις ώρες αργότερα, στις 22:00, ρίχνονται στη μάχη οι ομάδες του 3ου ομίλου καθώς μέσω των ζευγαριών Αγγλία – Σλοβενία και Δανία – Σερβία, σε ένα γκρουπ όπου πέρα από την Αγγλία, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, οι άλλες τρεις ομάδες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εισιτήριο για τη φάση των νοκ-άουτ.

Στον 4ο όμιλο, Ολλανδία και Γαλλία είναι στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς, 3 έχει η Αυστρία και χωρίς βαθμό είναι η Πολωνία που έχει ήδη αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. Στον 3ο, η Αγγλία είναι στην κορυφή με 4 πόντους, 2 έχουν Δανία και Σλοβενία και έναν στην τέταρτη θέση για τη Σερβία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης (25/6):


19:00 Γαλλία – Πολωνία | ΕΡΤ1
19:00 Ολλανδία – Αυστρία | ΕΡΤ3
22:00 Αγγλία – Σλοβενία | ΕΡΤ1
22:00 Δανία – Σερβία | ΕΡΤ3

Τα τελευταία τρία ντέρμπι πρόκρισης και η… υπέρβαση της Γεωργίας

Η φάση των ομίλων του EURO 2024 ολοκληρώνεται την Τετάρτη (26/6) με τους τέσσερις αγώνες του 5ου και του 6ου ομίλου που θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή το τοπίο όσον αφορά στις 16 ομάδες των νοκ-άουτ.

Ο 5ος και πλέον ισορροπημένος όμιλος του EURO 2024, όπου και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 3 βαθμούς μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, επιφυλάσει ένα πολύ δραματικό φινάλε, με τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο και την Ουκρανία να μην έχουν περιθώρια για ήττα προκειμένου να μην πάνε από τόσο νωρίς… σπίτι τους.

Στον 6ο όμιλο η Πορτογαλία έχει κάνει ήδη τη «δουλειά» και αντιμετωπίζει τη Γεωργία που θα κυνηγήσει το… θαύμα, την ώρα που η Τσεχία και η Τουρκία θα δίνουν τη δική τους μάχη για την πρόκριση.