Στην απολογία του δήλωσε συντετριμμένος ενώ περιέγραψε τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ – Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον «αδερφό» μου, είπε ο 32χρονος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 32χρονος άνδρας που κατηγορείται για το θάνατο του 36χρονου μπατζανάκη του στο Οροπέδιο Καθαρού, στη διάρκεια εκδήλωσης και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Νεάπολης.

Ο 32χρονος, όπως υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο συνήγορος υπεράσπισης του, έχει εκφράσει την οδύνη του για το θάνατο του 36χρονου, με τον οποίο όπως υποστήριξε είχαν πολύ στενές σχέσεις.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ανέφερε ότι πρόθεση δεν υπήρχε και πως το τραγικό συμβάν συνέβη, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Μάλιστα σύμφωνα με την συνήγορό του, περιέγραψε ακριβώς τη σκηνή και πως στη διάρκεια άσκοπων πυροβολισμών, ο 36χρονος δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα.

Επιπλέον, μετά από υπόδειξη από τον 32χρονο στους αστυνομικούς, χθες Κυριακή 7-7-2024 , εντοπίστηκε και το φονικό όπλο.

«Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον “αδερφό” μου»

Ο 32χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Έχω χάσει τον εαυτό μου. Η τιμωρία που έχω υποστεί είναι ότι σκότωσα έναν άνθρωπο από την οικογένειά μου, τον αδερφό μου. Ο μόνος μου στόχος, όταν σταθώ στα πόδια μου, να στηρίξω την οικογένειά του μαζί με τη δική μου. Μία οικογένεια είμαστε», ανέφερε στον ανακριτή.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Στειακάκης, η απόφαση της προσωρινής κράτησής του τον άφησε αδιάφορο καθώς «το μόνο που έκανε είναι να κλαίει συνεχώς για τον θάνατο του αδερφού μου».

Τι είπε για το τραγικό συμβάν

Ο 32χρονος περιέγραψε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του γλεντιού με αφορμή την κουρά προβάτων.

«Σηκώθηκε και πυροβόλησε στον αέρα σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν εμπόδια. Γυρίζοντας πίσω διαπίστωσε πως το όπλο είχε κολλήσει. Πήγε να το ξεκολλήσει χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι μέσα είχε σφαίρα. Στην προσπάθειά του να το ξεκολλήσει, το όπλο εκπυρσοκρότητε και η σφαίρα πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν ο 36χρονος, ο οποίος επέστρεφε από την τουαλέτα» επεσήμανε ο κ. Στειακάκης τονίζοντας πως «όλα έγιναν στραβά για να χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή».