Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει για τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος τώρα δείχνει πως μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στα «Τρία λιοντάρια», είδαμε τι έκανε κατά της Ολλανδίας και την Κυριακή να πετύχει τον πρώτο του μεγάλο άθλο

Ίσως τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, θα πείτε αρκετοί από εσάς ότι κάνατε λάθος με τον Γκάρεθ Σάουθγκειτ.

Τώρα που οδήγησε την εθνική Αγγλίας σε δύο συνεχόμενους τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, να αρχίσει ο φίλαθλος κόσμος να τον βλέπει με περισσότερη συμπάθεια.

Ίσως τώρα, είναι καιρός να σταματήσουν οι ηλίθιοι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της του πετούν κουτάκια μπύρας και να τον γελοιοποιούν και μάλιστα σε ξένο έδαφος.

Επειδή σε αυτόν τον καθεδρικό ναό του ποδοσφαίρου στην καρδιά του γερμανικού αγώνα, ο Σάουθγκεϊτ παρείχε ένα προπονητικό masterclass σε μια από τις μεγαλύτερες βραδιές της καριέρας του. Καλό θα είναι να δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

Έπειτα πρέπει να σκεφθούμε ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας και η εθνική του ομάδα αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το αγαπημένο εθνικό μοντέλο της ηρωικής αποτυχίας. Απέκλεισαν την εθνική Ολλανδίας και την Κυριακό θα δώσουν το παρόν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απέναντι στην Ισπανία.

Η Αγγλία είναι γεγονός άργησε να πάρει μπροστά, για άλλη μια φορά. Βασιζόμενη στην ανθεκτικότητα που έχει καταφέρει να αναπτύξει ο Σάουθγκεϊτ για να πετύχει μία εξαιρετική νίκη την τελευταία στιγμή μέσω του έμπειρου φορ της Άστον Βίλα, Όλι Γουότκινς ο οποίος χάρισε στην Αγγλία τη νίκη με 2-1 και ράγισε τις καρδιές των Ολλανδών.


Ο Σάουθγκεϊτ είχε ξεκινήσει με τον αρχηγό Χάρι Κέιν, όταν πολλοί είπαν ότι έπρεπε να πέσει. Και ο Κέιν τον αντάμειψε κερδίζοντας ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο όπου ευστόχησε στο κτύπημα πέναλτι, κι ενώ είχαν προηγηθεί οι Ολλανδοί νωρίς μέσω του σημαντικού ταλέντου που ακούει στο όνομα Τσάβι Σίμονς.

Οι Ολλανδοί και ο προπονητής τους Ρόναλντ Κούμαν ήταν άστοχοι εδώ και πέρασαν μεγάλο μέρος του αγώνα αντιδρώντας στις αλλαγές του Σάουθγκειτ. Και όταν ο Κέιν κουράστηκε αργά στο παιχνίδι, ο Σάουθγκεϊτ στράφηκε στον Γουότκινς και απομάκρυνε τον αρχηγό του. Και ο Γουότκινς του το ξεπλήρωσε ένα εκατομμύριο φορές.

Έτσι, η εθνική Αγγλίας βρίσκεται στο δρόμο για το Βερολίνο απέναντι σε μια ισπανική ομάδα σπουδαίων ταλέντων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ. Η Ισπανία θα είναι φαβορί. Η Αγγλία δεν θα ανησυχεί για αυτό. Όχι αυτή η Αγγλία.

Αυτή η νίκη σημαίνει ότι η Αγγλία θα διεκδικήσει τον πρώτο της τελικό μεγάλο τουρνουά σε ξένο έδαφος. Ίσως τώρα, επιτέλους, μπορεί να σταματήσουν κι αυτοί οι ανεγκέφαλοι και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους για τη νίκη της Αγγλίας παρά τον Σάουθγκεϊτ. Όμως η αλήθεια είναι ότι η νίκη επι τη Ολλανδίας ήταν δική του ΝΙΚΗ.

Οπότε ανεξαρτήτως τι θα συμβεί το βράδυ της Κυριακής καλό θα είναι ο Σάουθγκειτ να παραμείνει στην θέση του και να συνεχίσει το έργο του έως το Παγκόσμιο κύπελλο του 2026..