Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» έχασε την σύντομη μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο και έφυγε πολύ γρήγορα από κοντά μας, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική αυτοδιοίκηση

Δύσκολη μέρα η σημερινή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έφυγε από τη ζωή ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Για την ακρίβεια, δεν ήταν απλώς Πρόεδρος, αλλά ο εμπνευστής της, η ψυχή της, ο ακούραστος εργάτης της, που πάλευε καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις για να αναδείξει τη σημασία του ρόλου των Γενικών Γραμματέων στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμα και πριν από λίγο καιρό, όταν οι δυνάμεις του ήταν περιορισμένες, βρισκόταν εκεί στις επάλξεις για να δώσει το παρόν και προσδώσει κύρος με την παρουσία και την προσωπικότητα του στο θεσμό.

Ως οργανισμός, αλλά και προσωπικά είχαμε τη χαρά και τη τιμή να τον γνωρίσουμε από κοντά. Πολύτιμος συνεργάτης, άνθρωπος με ήθος και όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπηρέτησε το θεσμό από πολλές θέσεις καταθέτοντας τις γνώσεις του, τις απόψεις και ιδέες του ανοίγοντας νέους δρόμους για το σήμερα και το αύριο των Δήμων και των Περιφερειών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Πολιτικός Επιστήμων- Διεθνολόγος με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης αφήνει πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο, σημαντική ακαδημαϊκή παρουσία και φυσικά τον «Κλεισθένη» δυνατό και συνομιλητή ως ισότιμο εταίρο και φορέα για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημαντική η συνεισφορά του και στα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν το παρόν και το μέλλον όλων μας.

Η οικογένεια της CS MEDIA και του ecogreennet.gr αποχαιρετούν το φίλο, το συνεργάτη, τον οραματιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μιχάλη Χρηστάκη. Καλό του ταξίδι…..