Η Εθνική μπάσκετ αν και προηγήθηκε με 19 πόντους τελικά νίκησε μόλις με 6 τους Αυστραλούς και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία- Σουδάν για να δει αν θα περάσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες – Η Ελλάδα θέλει νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους για να βρεθεί στα προημιτελικά

Η Εθνική νίκησε την Αυστραλία με +6 (71-77) στον «τελικό» των ομίλων. Προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους, στην πιο πειστική της εμφάνιση, έχοντας στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον φοβερό Ουόκαπ, ο οποίος ήταν ο MVP του αγώνα. Μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» από τώρα το… πιάτο τους, όμως οι Αυστραλοί πάλεψαν, γύρισαν το ματς και τώρα… περιμένουμε.

Το ματς ανάμεσα στον Καναδά και την Ισπανία είναι αδιάφορο για την Ελλάδα. Όποιος και αν κερδίσει αλλάζει η δεύτερη θέση, με τους Ισπανούς να είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αν χάσουν τερματίζουν τέταρτοι. Αν νικήσουν αποκλείονται οι Αυστραλοί.

Επόμενη πίστα. Η Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση, είναι στην τρίτη θέση με -8. Στον δεύτερο όμιλο (ολοκληρωμένος) τρίτη είναι η Βραζιλία με -7, άρα υπερτερεί σε σχέση με μας. Πάμε στον τρίτο όμιλο. Η Σερβία (είναι στο +15) συναντά το Νότιο Σουδάν (-6). Για να προκριθούμε θέλουμε νίκη της Σερβίας με τρεις πόντους διαφορά, για να τη στείλει στο -9. Αν νικήσει το Σουδάν, για να περάσουμε πρέπει να πάρει διαφορά (επί της Σερβίας) 24 πόντων. Απίθανο.

Οι τρίτες στους όμιλους και το συνολικό average

Βραζιλία (-7) σε τρία ματς

Ελλάδα (-8) σε τρία ματς

Νότιο Σουδάν (-6) σε δύο ματς