Με Τσέλιε ή Σάμροκ Ρόβερς στο Europa League ο Δικέφαλος του Βορρά αν αποκλειστεί από την Μάλμε – Η Λανς στον δρόμο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Conference League – Με Χάιντουκ Σπλιτ ή Ρουζομπερόκ η ΑΕΚ αν περάσει τη Νόα στα πλέι οφ του Conference League

Τον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα Play Off του Europa League σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Μάλμε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρει στον δρόμο του την ομάδα που θα προκριθεί στο ζευγάρι Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς στα Play Off του Europa League, εφόσον δεν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλμε, κάτι το οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά δεν το θέλει καθώς ο στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Champions League.

Η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 22/08 με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Μάλμε, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 29/08.

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλμε, τότε θα αντιμετωπίσει στα Play Off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τη νικήτρια του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας – Στεάουα Βουκουρεστίου.

Η Λανς στον δρόμο του στα πλέι οφ του Conference League

Μπορεί η κληρωτίδα του Europa League να του «χαμογέλασε», όμως δεν συνέβη το ίδιο με εκείνη του Conference League, αφού έφερε τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με την γαλλική Λανς.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που οι «πράσινοι» δεν τα καταφέρουν να προκριθούν στα δύο παιχνίδια που έχουν να δώσουν απέναντι στον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, θα έρθουν αντιμέτωποι με την γαλλική ομάδα σε δύο ματς, το πρώτο στις 22 Αυγούστου και το δεύτερο στις 29 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζουμε πως αν ο Παναθηναϊκός ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ, τότε θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ την συμμετοχή του στο League Stage του Conference League, ασχέτως του τι θα συμβεί στα Play Off του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την ηττημένη από το ζευγάρι της Μπόντο Γκλιμτ με την Γιαγκελόνια.

Με Χάιντουκ Σπλιτ ή Ρουζομπερόκ αν περάσει τη Νόα στα πλέι οφ του Conference League

Τους υποψήφιους αντιπάλους της στα Play Off του Conference League εφόσον προκριθεί επί της Νόα έμαθε η ΑΕΚ στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Η ΑΕΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της σλοβακικής Ρουζομπερόκ με την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ, οι οποίες θα κοντραριστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αν η ΑΕΚ κάνει το καθήκον της και αποκλείσει τη Νόα, τότε θα αντιμετωπίσει είτε τη Ρουζομπερόκ, είτε τη Χάιντουκ Σπλιτ στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 22 Αυγούστου, με τη ρεβάνς σε Σλοβακία ή Κροατία στις 29 Αυγούστου.

Αυτός είναι ο δρόμος της ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει στο League Phase του Conference League και είναι στο χέρι της αν είναι σοβαρή για να το πετύχει.