Στα ημιτελικά οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα παλέψουν με τον νικητή του Γαλλία – Καναδάς, για το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Σαββάτου και στο πιθανό συναπάντημα με την Team USA

Η Εθνική λύγισε με 76-63 από την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία και έχασε την ευκαιρία για την πρώτη πρόκρισή της στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ξανά σούπερ αποτελεσματικός στις φάσεις που βρήκε τρύπες και επιτέθηκε προς το αντίπαλο καλάθι και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους (9/14δ.), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 μπλοκο, με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα, με τους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου να ακολουθούν, με τον αρχηγό μας μάλιστα να κατεβάζει και 8 ριμπάουντ, όμως ο Βασίλης Σπανούλης δεν είδε άλλους να έχουν συνεισφορά στο εμπρός μέρος του γηπέδου.

Η έλλειψη λύσεων και βάθους στον πάγκο αποτέλεσαν τροχοπέδη προκειμένου να βρεθεί στη «ζώνη των μεταλλίων».

Στον αντίποδα η Γερμανία έβγαλε την ποιότητά της στο παρκέ του «Bercy», με κορυφαίο της τον Φραντς Βάγκνερ (18π.) και τους Σρέντερ (13π., 8ασ.) και Τίμαν (10π., 6ρ.) να ακολουθούν και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα παλέψουν με τον νικητή του Γαλλία – Καναδάς, για το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Σαββάτου και στο πιθανό συναπάντημα με την Team USA.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 36-36, 59-52, 76-63