Οι Ελβετοί προκρίθηκαν στη League Phase του Champions League με αποτέλεσμα η χώρα τους να ανέβει στην 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA

Δύο ημέρες πριν μπουν στη «μάχη» των ρεβάνς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ο ΠΑΟΚ (με την Σάμροκ Ρόβερς για τα Play Off του UEFA Europa League) και ο Παναθηναϊκός (με Λανς στο ΟΑΚΑ για τα Play Off του Conference League ) η Ελλάδα υποχώρησε κατά μία θέση στη βαθμολογία της UEFA. Η Γιουνγκ Μπόις κατάφερε να αποκλείσει τη Γαλατάσαραϊ και μάλιστα με δυο νίκες, πανηγύρισε την πρόκριση της στο League Phase του Champions League και έδωσε βαθμολογική ώθηση στη χώρα της.

Η Ελβετία χάρη στο διπλό στην Κωνσταντινούπολη πήρε σε μια νύχτα 1.600 βαθμούς, λόγω του συνδυασμού της νίκης με το μπόνους της εισόδου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Ελλάδα των 26.000 βαθμών έπεσε στη 16η θέση, πίσω απίο τη Δανία (19.200) και την Ελβετία (29.675). Η Ελλάδα παραμένει ζωντανή και «κυνηγάει» μέχρι και τη 13η θέση, αφού το Ισραήλ που βρίσκεται σε αυτήν έχει μόλις 1 ομάδα στην Ευρώπη.

Για την ώρα, μόνο ο Ολυμπιακός (League Phase Europa League) και ο ΠΑΟΚ (League Phase Conference ή Europa League) έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, δηλαδή 2/4.

Πόσες ομάδες βγαίνουν Ευρώπη 2024-25

Δείτε από που ξεκίνησαν οι ελληνικές ομάδες την ευρωπαϊκή τους πορεία τη φετινή σεζόν:

  • Ο ΠΑΟΚ (Πρωταθλητής) άρχισε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και συνεχίζει στα playoffs του Europa League.
  • Ο Ολυμπιακός μέσω της κατάκτησης του Conference League προκρίθηκε απευθείας στη League Phase του Europa League
  • Ο Παναθηναϊκός (Κυπελλούχος) ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα και συνεχίζει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.
  • Η ΑΕΚ (2η πέρσι στο Πρωτάθλημα) άρχισε από τον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ και αποκλείστηκε από την Ευρώπη.