Αθλητικός εξοπλισμός στο Αθλητικό Σωματείο Παραδοσιακών και Σύγχρονων Μαχητικών Τεχνών «Υπερίων Ρεθύμνου» από την Περιφέρεια Κρήτης

Στην υπογραφή δύο νέων συμβάσεων έργων για την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Μέρους και κατασκευής λιθοδομών και βιομηχανικών δαπέδων σε μια σειρά Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο, προέβη ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Το πρώτο έργο, με τίτλο «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Μέρους Δήμου Αμαρίου», συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΠΑ 2021-2025) και αφορά την εκτέλεση του συνόλου των απαραίτητων εργασιών για την δημιουργία σύγχρονου πολυχώρου ψυχαγωγίας, σε δύο διαζώματα, εκ των οποίων στο ένα θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, για το οποίο έχει ήδη εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το δεύτερο έργο με τίτλο με τίτλο «Κατασκευή λιθοδομών και βιομηχανικού δαπέδου στη δημοτική οδοποιία του Δήμου Αμαρίου», συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ χρηματοδοτείται επίσης από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΠΑ 2021-2025) και στοχεύει στη βελτίωση της βατότητας δημοτικών δρόμων μέσω της κατασκευής χτενιστών βιομηχανικών δαπέδων και της αντιστήριξης πρανών με λιθοδομές σε μια σειρά οικισμών του Δήμου Αμαρίου.

Ο δήμαρχος Αμαρίου έκανε λόγο για έργα που σηματοδοτούν την έναρξη σημαντικών παρεμβάσεων, «τόσο για τη δημιουργία σύγχρονου πολυχώρου ψυχαγωγίας σε δύο διαζώματα, στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Μέρους, όπου θα κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, όσο και για μια σειρά επεμβάσεων, με αναπλάσεις και βελτιώσεις βατότητας δημοτικών δρόμων σε οικισμούς του δήμου». Η περιφέρεια, όπως επισήμανε, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και με αυτά τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, στον Δήμο Ρεθύμνης, ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση έργων με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του οδικού δικτύου της περιφέρειας του Δήμου Ρεθύμνης. Οι βελτιώσεις αφορούν υφιστάμενους δρόμους που είναι στρωμένοι με τσιμέντο και παρουσιάζουν έντονες ρηγματώσεις, λακκούβες, αποκολλήσεις, ολισθηρότητα κλπ, που δυσχεραίνουν την προσπέλασή τους από τους κατοίκους. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 33.570 ευρώ (με ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του δήμου και από πιστώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Όπως δήλωσαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνης, το συγκεκριμένο έργο είναι μικρής, συγκριτικά, οικονομικής αξίας, αλλά μεγάλης λειτουργικής αξίας για τον οικισμό Γιαννουδίου, αφού εκτός της βελτίωσης της προσπελασιμότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου, συνδέει τις ιδιοκτησίες των κατοίκων της περιοχής με το δημοτικό κοιμητήριο.

Ξεκινά η ανάπλαση του οδικού άξονα Κουντουριώτου-Βενιζέλου στον Δήμο Ηρακλείου

Ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής μπήκε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει. Πρόκειται για την ανάπλαση του οδικού άξονα Κουντουριώτου-Ελευθερίου Βενιζέλου, που είναι μια από τις πλέον κεντρικές διαδρομές της πόλης. Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση για τα έργα, τα οποία είναι χρηματοδοτούμενα από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και προβλέπουν την πλήρη ανάπλαση του αστικού τοπίου με νέα πεζοδρόμια, φωτισμό, αστικό εξοπλισμό και τόνωση του πράσινου.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων της διαδρομής, τη δημιουργία σημείων πρόσβασης για ΑμεΑ, την κατασκευή ποδηλατόδρομου, τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης με εξασφάλιση, παράλληλα, της εισόδου-εξόδου στα πάρκινγκ των παρακείμενων κατοικιών, τον εξωραϊσμό και την αύξηση των χώρων πρασίνου, την τόνωση και την ανανέωση του δημοτικού φωτισμού, την τοποθέτηση σύγχρονων και «έξυπνων» αστικών συστημάτων κ.ά.

«Εάν όλα πάνε καλά, ξεκινάμε τα έργα σε λίγες εβδομάδες ώστε, αντίστοιχα, στο άμεσο μέλλον η οδός Κουντουριώτου και η συνέχεια της Ελευθερίου Βενιζέλου, να γίνουν μια διαδρομή, την οποία θα χαίρονται οι κάτοικοί της, αλλά και όλη η πόλη θα είναι υπερήφανη για αυτή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Ρέθυμνο: Αθλητικός εξοπλισμός στο Αθλητικό Σωματείο Παραδοσιακών και Σύγχρονων Μαχητικών Τεχνών «Υπερίων Ρεθύμνου» από την Περιφέρεια Κρήτης

Αθλητικό εξοπλισμό στο Αθλητικό Σωματείο Παραδοσιακών και Σύγχρονων Μαχητικών Τεχνών «Υπερίων Ρεθύμνου» παρέδωσε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης για την ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων του νησιού. Συγκεκριμένα, ο αθλητικός εξοπλισμός, που αγοράστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης αφορά σε δάπεδο ολυμπιακών προδιαγραφών.

Παρόντες κατά την παράδοση του εξοπλισμού ήταν μέλη του ΔΣ του Σωματείου καθώς και αθλητές, οι οποίοι ευχαρίστησαν την κυρία Λιονή για την παροχή του αθλητικού εξοπλισμού και τη διαχρονική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις δράσεις τους.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει αγκαλιάσει όλα τα αθλητικά σωματεία προσφέροντας την υλική και ηθική της βοήθεια με όποιο τρόπο μπορεί για να ενισχύσει τις δράσεις τους και να στηρίξει τους αθλητές και τις αθλήτριες μας στον καθημερινό τους αγώνα. Τα Ρεθεμνιώτικα Σωματεία Μαχητικών Τεχνών μας έχουν κάνει πολλές φορές περήφανους με τις διεθνείς και εθνικές διακρίσεις τους, αποτέλεσμα της πολύ σοβαρής δουλειάς, που γίνεται από τους προπονητές και τους αθλητές μας. Η αγορά αθλητικού εξοπλισμού για τα Σωματεία μας αποτελεί για την Περιφέρεια Κρήτης επένδυση όχι μόνο για τον Αθλητισμό, αλλά κυρίαρχα για τους νέους και τις νέες μας, ώστε να τους ανοίγουμε το δρόμο για να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό».

Στο μεταξύ, η κυρία Λιονή εξέφρασε τα «θερμά συγχαρητήριά» της στον αθλητή του Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου (ΑΠΟ) Ρεθύμνου Νικόλαο Καραβάνο για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στην Ποντεβέντρα της Ισπανίας, αλλά και στον Παλαιστικό Όμιλο για τις επιτυχίες των αθλητών του και σημείωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι πάντα δίπλα σε όλους τους αθλητές, που τιμούν με τον χαρακτήρα τους και την αγωνιστικότητά τους την πατρίδα μας».