Τη νέα περίοδο προγραμμάτων Δημιουργικής Μάθησης εγκαινιάζει ο Δήμος Αθηναίων από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, στα δώδεκα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), τα οποία βρίσκονται σε ισάριθμες γειτονιές της πόλης, προσφέροντας δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Οι 39 δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών και φέτος περιλαμβάνουν οκτώ νέα προγράμματα που αφορούν: Εργαστήριο κόμικς, δημιουργικής γραφής και αρχιτεκτονικής για παιδιά, σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος (μακραμέ), κοπτικής – ραπτικής, εκπαίδευση στις κινητές συσκευές για άτομα 60+, Αγγλικά για τον τουρισμό και μαθήματα Capoeira για ενήλικες.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης λειτουργούν ως κυψέλες πολιτισμού και γνώσης, με προγράμματα όπως Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, Δημιουργική κίνηση – μπαλέτο, Λατινοαμερικάνικοι και Ευρωπαϊκοί Χοροί, Μουσική, Χορωδία, Θέατρο, Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική, Δημιουργική Γραφή, Γαλλικά, Σκάκι, Κεραμική και Ανακύκλωση ενδυμάτων.

Το πρόγραμμα ανά Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης αναγραφετσι στο: https://www.opanda.gr/images/Progamme_KDM_2024-2025.pdf

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης της γειτονιάς τους από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 πμ-7 μμ, ώστε να κλείσουν ραντεβού και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, το κόστος και τις διαδικασίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο και την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του «This is Athens-City Festival» του Δήμου Αθηναίων και του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, θα πραγματοποιηθεί από τις 20:00 το Σάββατο (21/9) και έως τις 22.00 την Κυριακή (22/9) διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων στις παρακάτω οδούς στο κέντρο της Αθήνας.

  • Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευριπίδου και Ερμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Καρ. Σερβίας, καθ΄όλο το μήκος της.
  • Περικλέους, καθ΄όλο το μήκος της.
  • Αθηναΐδος, καθ΄όλο το μήκος της.
  • Αγ. Ειρήνης, καθ΄όλο το μήκος της.
  • Πλ. Αγ. Ασωμάτων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σαρρή και Ερμού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ερμού.
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών. Αγ. Ασωμάτων και Αθηνάς, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αθηνάς. Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.