Την Κυριακή ο δήμος εγκαινιάζει την παιδική χαρά στον Kήπο της Ακροπόλεως

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε προσλήψεις 400 ατόμων με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), για τις ανάγκες υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα τις Διευθύνσεις Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού, συνολικής διάρκειας 8 μηνών.

Οι ειδικότητες που αναζητούνται είναι: Μηχανικοί περιβάλλοντος, παραγωγής & διοίκησης, μηχανολόγων, μηχανικοί οχημάτων, ΤΕ περιβάλλοντος, ΔΕ υδραυλικοί, ΔΕ μηχανοτεχνίτες οχημάτων, ηλεκτροτεχνίτες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργου, ηλεκτρολόγοι, προσωπικό καθαριότητας εξωτερικών χώρων, συνοδοί απορριμματοφόρων, εργάτες ηλεκτρολογικών εργασιών.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ τα απαιτούμενα προσόντα ανά κωδικό θέσης: https://www.cityofathens.gr/anakoinosi-poy-afora-tin-proslipsi-400-at/

Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της ομάδας street work του ΚΥΑΔΑ

«Η λειτουργία της ομάδας street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) θα συνεχιστεί απρόσκοπτα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή φημολογίες περί του αντιθέτου που κυκλοφόρησαν σε μερίδα του Τύπου.

Και αυτό, διευκρινίζει ο δήμος, γιατί «η σημερινή διοίκηση έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους» καθώς η χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του δήμου «ήταν ανεπαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου του έτους 2024».

Επισημαίνει ότι με τους νέους πόρους διασφαλίζεται τόσο οι ολοκλήρωση του έργου κατά το 2024 όσο και η συνέχισή του το 2025 καθώς αναγνωρίζει τη σημασία του street work «και όλων των κοινωνικών έργων, ως αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής πολιτικής μας», όπως σημειώνει.

Τέλος ο δήμος ενημερώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αύξηση των πόρων που είχαν διατεθεί στην ΟΧΕ το 2023. «Με ανακατανομή και ενίσχυση των διαθέσιμων πόρων, στοχεύουμε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις κοινωνικές ανάγκες της πόλης μας με υπευθυνότητα και ευαισθησία», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εγκαίνια της παιδικής χαράς στον Kήπο της Ακροπόλεως

Έχουμε υπέροχα νέα! Εγκαινιάζουμε το μέρος που έχει γίνει ο αγαπημένος τόπος παιχνιδιού για τους μικρούς μας Αθηναίους και Αθηναίες.
Η παιδική χαρά στον Kήπο της Ακροπόλεως, στις παρυφές του Ιερού Βράχου σχεδιάστηκε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και προσφέρει ήδη έναν ασφαλή χώρο για ατελείωτο δημιουργικό παιχνίδι μέσα στην φύση.

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, ελάτε να παίξουμε, να φυτέψουμε βότανα, να ακούσουμε παραμύθια και μουσική, να γνωρίσουμε την ιστορία του “Κήπου της Ακρόπολης” και να διασκεδάσουμε με την παράσταση του αγαπημένου μας Καραγκιόζη:

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 🕐 στις 17.30
Είσοδος από την οδό Στράτωνος (αποβίβαση αυτοκινήτων) ή Ραγκαβά (πεζή)
Μετρό: στάση Ακρόπολη, Οδός Θρασύλλου, από Διονυσίου Αρεοπαγίτου