Συνολικά 420 είδη πολυτελείας θα διατεθούν προς πώληση στις 2 Οκτωβρίου και άλλα 200 θα πωληθούν online έως τις 11 Οκτωβρίου

Οι λάτρεις των vintage πολυτελών ειδών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της μόδας, καθώς σημαντικό μέρος της συλλογής Quidam de Revel πωλείται σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Δημιουργίες υψηλής ραπτικής από το 1920 και μετά, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων που σχεδιάστηκαν από τους Gabrielle Chanel, Yves Saint Laurent, Madame Grès, Vionnet, Schiaparelli, Jeanne Lanvin, André Courrèges και Martin Margiela, είναι μεταξύ των 420 ειδών που θα πωληθούν από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στις 2 Οκτωβρίου.

Η συλλογή προέρχεται από τον εκθεσιακό χώρο με vintage ρούχα, Quidam de Revel, που δημιουργήθηκε από τους Philippe και Emmanuelle Harros πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, με στόχο την συγκέντρωση και τη διατήρηση ενός αρχείου υψηλής ραπτικής για τις μελλοντικές γενιές.

Ρούχα διάσημων σχεδιαστών, υποδήματα, κοσμήματα από τον Quidam de Revel, από τον οποίο ιστορικοί και άνθρωποι από τον κόσμο του θεάματος αναζήτησαν έμπνευση περιλαμβάνονται στη συλλογή που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του οίκου δημοπρασιών. Διάφανα πέδιλα του οίκου Ferragamo του 1947, τα οποία ο Σαλβατόρε Φεραγκάμο φέρεται να εμπνεύστηκε από τις πετονιές που χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες στον ποταμό Άρνο της Φλωρεντίας και μίνι φόρεμα του 1968 του οίκου Courrèges που επέφερε ριζοσπαστική αλλαγή στη μόδα τη δεκαετία του ’60 είναι μεταξύ των κορυφαίων της συλλογής.

Συνολικά 420 είδη πολυτελείας θα διατεθούν προς πώληση στις 2 Οκτωβρίου και άλλα 200 θα πωληθούν online έως τις 11 Οκτωβρίου.