Eνα πρότζεκτ που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ρύπανσης από 120.000 τόνους μικροΐνών

Η εταιρεία Matter με έδρα το Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναπτύσσει τεχνολογία για τη δέσμευση και την ανακύκλωση μικρορρύπων για το καλό του πλανήτη και η κατασκευάστρια κλωστοϋφαντουργικών Paradise Textiles ανακοίνωσαν τη νέα συνεργασία τους στο πλαίσιο της Εβδομάδας για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, ένα πρότζεκτ που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ρύπανσης από 120.000 τόνους μικροϊνών.

Με την πρωτοβουλία επιδιώκεται η εισαγωγή στην αγορά από τη Matter της Regen for Textile Production, τεχνολογίας που εμποδίζει την είσοδο μικροϊνών από την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στις πλωτές οδούς.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η Regen μειώνει τη χρήση χημικών, παρατείνει τη ζωή των συστημάτων επαναχρησιμοποίησης νερού και μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος, με τη δυνατότητα εξοικονόμησης εκατομμυρίων κιλοβατώρων (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά χιλιάδες τόνους ετησίως.

Το πρότζεκτ αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Regeneration VC στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη εφαρμογής της τεχνολογίας Regen σε ένα νέο εργοστάσιο υφασμάτων στην Αίγυπτο.

Σε ανακοίνωση, ο Άνταμ Ρουτ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Matter διευκρινίζει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Paradise Textiles σε αυτό το πρωτοποριακό έργο. Θα δείξει στη βιομηχανία της μόδας ότι μια βιώσιμη λύση σε αυτό το κολοσσιαίο πρόβλημα της ρύπανσης από τα μικροπλαστικά είναι εφικτή.