ένας από τους βασικούς στόχους του δημάρχου Αθηναίων από την αρχή της θητείας του είναι η φύτευση 5.000 δέντρων τον χρόνο στην Αθήνα – Δράσεις του δήμου για την ανακύκλωση

Με αφορμή τη φύτευση 3.000 νέων δέντρων στην Αθήνα από την έναρξη της θητείας του Δημάρχου Χάρη Δούκα, ο Δήμος της Αθήνας σας καλεί αύριο Τετάρτη 2/10 στις 11:00 το πρωί στη συμβολική δεντροφύτευση 30 επιπλέον δέντρων στο άλσος Παγκρατίου (Ευτυχίδου και Σπύρου Μερκούρη).

Να υπενθυμίσουμε ότι, ένας από τους βασικούς στόχους του δημάρχου Αθηναίων από την αρχή της θητείας του είναι η φύτευση 5.000 δέντρων τον χρόνο στην Αθήνα.

Όπως είχε δηλώσει: «Αυτή τη στιγμή η Αθήνα έχει 11% ποσοστό κάλυψης πρασίνου ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 30%. Σύμφωνα με τους δορυφόρους του Copernicus υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του 15%. Με τα 5.000 που προτείνω το ποσοστό θα φτάσει κοντά 14%. Θέλω να πω ότι υπάρχει ο χώρος και μάλιστα θα παρουσιάσουμε στο πρόγραμμά μας και χάρτες πού είναι αυτοί οι χώροι».

Δείτε ΕΔΩ το νέο πληροφοριακό σύστημα Δενδροφυτεύσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δράσεις του δήμου για την ανακύκλωση

Ο πλανήτης τους ανήκει! Το μέλλον είναι δικό τους και πρέπει να ξέρουν πως να το διαμορφώσουν καλύτερο!

Οι μικρές Αθηναίες και οι μικροί Αθηναίοι, στο υπέροχο περιβάλλον του Εθνικού Κήπου, έμαθαν τις αρχές της ανακύκλωσης σ’ένα υλικό που όλοι μας χρησιμοποιούμε… το τηγανέλαιο!

Βιωσιμότητα είναι η λέξη κλειδί για το μέλλον μας, και τα παιδιά μπορούν τώρα να μας…διδάξουν τις αρχές της! Μαζί τους συνεχίζουμε!