Ο νέος σταθμός, (στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος), συνολικής επιφάνειας 1.003,8 τ.μ, είναι τριώροφος με υπόγειο και δώμα και η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 50 νήπια και 20 βρέφη και αναμένεται ότι θα καλύψει σημαντικές ανάγκες της περιοχής

Ένας νέος, υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός παραδόθηκε στους πολίτες του δήμου της Ηλιούπολης αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, χθες βράδυ, από τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά. Το έργο προϋπολογισμού 1.806.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού, για την ενίσχυση των δομών προσχολικής αγωγής.

Τα «κλειδί» παρέλαβε ο δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη, των βουλευτών Χάρη Θεοχάρη (ΝΔ), Παύλου Χρηστίδη (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και Νίκου Βρετού («Νίκη»), εκπροσώπων του Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.

Ο νέος σταθμός, (στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος), συνολικής επιφάνειας 1.003,8 τ.μ, είναι τριώροφος με υπόγειο και δώμα και η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 50 νήπια και 20 βρέφη και αναμένεται ότι θα καλύψει σημαντικές ανάγκες της περιοχής.

«Η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί για εμάς προτεραιότητα», τόνισε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας: «Τα σημερινά εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού, εδώ στην Ηλιούπολη, αποτελούν μόνο ένα μέρος του ολιστικού σχεδίου μας για την κατασκευή, επισκευή και ανακαίνιση 18 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλο το λεκανοπέδιο, συνολικού προϋπολογισμού 21.704.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών».

Στόχος μας, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι κάθε παιδί στην Αττική να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές δομές προσχολικής αγωγής. Να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με φροντίδα, ασφάλεια και αγάπη. «Δεσμευόμαστε για την αδιάλειπτη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου τα παιδιά να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την «αμέριστη συνδρομή της σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου». Τέλος αναφερόμενος σε σχεδιαστικές καινοτομίες του κτιρίου, σημείωσε ότι «διαμορφώνει έναν ολόκληρο κόσμο στην καρδιά της πόλης, με βασικό σχεδιασμό να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά».