Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών για να πει το δικό του «αντίο» στον σπουδαίο καλλιτέχνη που άφησε πολύτιμη κληρονομιά

Φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που πέθανε στις 5 Οκτωβρίου λίγο πριν γίνει 100 ετών απέτισαν φίλοι και συγγενείς στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να πει το δικό του «αντίο» στον σπουδαίο καλλιτέχνη που άφησε πολύτιμη κληρονομιά.

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού αλλά και πολιτικού χώρου παρέστησαν στην κηδεία για να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο τον Μίμη Πλέσσα. Το ύστατο χαίρε ολοκληρώθηκε με τον συγκινητικό λόγο της συζύγου του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλας Καρρέρ, ενώ νωρίτερα για τον σπουδαίο καλλιτέχνη μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Μακεδόνας, Αντώνη Ρέμος.

Νωρίτερα, η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, έφτασε δακρυσμένη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών κρατώντας το χέρι της κόρη τους, ενώ από κοντά τους βρισκόταν και ο Στέφανος Κορκολής για την πολιτική κηδεία στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Το τελαυταίο «αντίο» είπε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ: «Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν εδώ». «Το πολυτιμότερο βραβείο όπως έλεγε και ο Μίμης είναι η αγάπη του κόσμου» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Η σορός του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη βρισκόταν από το πρωί στο κοιμητήριο για όποιον επιθυμουσε να αποτίσει φόρο τιμής, όπως είχε ενημερώσει με ανάρτησή της η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα: «Θα αποχαιρετήσουμε τον Λατρεμένο μας Μίμη Πλέσσα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 15.00 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. (Όποιος επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής ο Μίμης μας θα βρίσκεται εκεί από τις 10 πμ.)».