Γ. Πατούλης: η 3η ημέρα εργασιών επεσήμανε την σημαντικότητα της προαγωγής της υγείας και του προσυμπτωματικού ελέγχου. Μέσα από το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας δουλεύουμε καθημερινά

Με σημαντικά στοιχεία και με ενδυναμωμένο το ρόλο του σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο ολοκλήρωσε χθες Σάββατο τις τριήμερες εργασίες του το 19ο Συνέδριο του  Ελληνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας  από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Η 3η ημέρα του συνέδρου ήταν αφιερωμένη «στην  προαγωγή της υγείας, την πρόληψη και τις βιώσιμες λύσεις υγείας» ενώ στην λήξη του συνεδρίου  βραβευθήκαν Δήμοι γιατί πληρούν τα κριτήρια του ΠΟΥ για τις πόλης μέλη των εθνικών δικτυών για την 5 ετία 2019-2024 και για την κοινωνική προσφορά τους στην Πρόληψη Υγείας μέσα από την θεσμοθέτησή των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΙΣΑ κ .Γιώργος Πατούλης, «Μέσα από ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων και αυτοδιοικητικών εκφραστικέ η έννοια της φράσης «Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές αποδεδειγμένα. Συνεπώς, στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου μέσα από το ΕΔΔΥΠΠΥ και την δομή των ΚΕΠ Υγείας. Σκοπός η διατήρηση της υγείας των δημοτών»

Αρμόδιος Γ. Δρίκος:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ως Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, υποδέχομαι το συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ, εδώ στην Δυτική Αττική στο Δήμο μας για πρώτη φορά. Το υποδέχομαι με διπλή ιδιότητα και αυτή του γιατρού, Ιατρός – Επεμβατικός Καρδιολόγος. Προτεραιότητά μας είναι να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εν γένει ως χώρα και όλοι οι Δήμοι της χώρας, αυτό του δημογραφικού προβλήματος. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών, είμαστε μια χώρα που γηράσκει, μία χώρα που συρρικνώνεται. Έχουμε όλοι ευθύνη σε αυτό, να αλλάξουμε αυτή τη ρότα. Η ευθύνη αυτή ξεκινάει από τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Υπάρχουν οι τρόποι να αντιδράσουμε σε αυτό, η επιστημονική κοινότητα μας δείχνει τους τρόπους, η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα. Όμως όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς την στήριξη της Αυτοδιοίκησης. Η ΑΜΗ, αντιμυλένιος ορμόνη, ένας πολύ σοβαρός προγνωστικός δείκτης για την γονιμότητα των γυναικών μπορεί να στοχεύσει πολύ επιτυχημένα στον οικογενειακό προγραμματισμό, μπαίνει πλέον στο πλάνο της στρατηγικής για την καταπολέμηση του δημογραφικού.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την σπουδαιότητα της εξέτασης αυτής, έτσι και εμείς μέσα από την σημαντική προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΙΣΑ κ. Πατούλης, ενισχύσαμε ως Δήμος τα ΚΕΠ Υγείας που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, ενεργοποιήσαμε την συμμετοχή μας στο ΕΔΔΥΠΠΥ και ξεκινήσαμε πριν λίγες εβδομάδες την προσφορά της δωρεάν εξέτασης ΑΜΗ προς όλες τις γυναίκες του Δήμου μας».

Το συνέδριο για τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Βιλίων, και ξεκίνησε με την ομιλία του Γενικού Διευθυντή κ. Γιώργου Στεφανάκου με θέμα τις «πολιτικές ∆όμες & ∆ράσεις του ΕΔΔΥΠΠΥ» και συνεχίστηκε με τα παρακάτω θέματα: «Ενεργή και Υγιής µακροζωία, τα ρολόγια του γήρατος, τα τελοµερή σαν βιοδείκτες υγειούς ζωής και γήρανσης», «Ενσωµάτωση της Υγείας στον Αστικό Σχεδιασµό – Στρατηγικές – Εφαρµογές από τις Τοπικές Αρχές», «Υποστήριξη Ευπαθών Οµάδων στον Αστικό Ιστό: Τοπικές Πρωτοβουλίες», «Οι προτεραιότητες για µια στρατηγική ∆ηµόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο», «Ψυχική Υγεία – Στρατηγικές & ∆ράσεις στις Τοπικές Κοινωνίες µέσα από την Αυτοδιοίκηση», «Παρουσίαση Προγράµµατος ∆ιαφύλαξης Γονιµότητας», «Ιατρικες Παρουσιασεις» «Ιατρικός Τουρισµός, Ευζωία και Μακροζωία µέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η ομιλία με την οποία ολοκληρώθηκε το συνέδριο ήταν από τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, με θέμα «Συµπεράσµατα και Μελλοντικές Κατευθύνσεις: Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Οι ομιλητές της 3ης και τελευταίας ημέρας ήταν από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας: ο κ Μανούρης Παναγιώτης, ∆ήµαρχος Ν. Ιωνίας, ο κ Ζεκεντές Αθανάσιος, ∆ήµαρχος Λοκρών, Μέλος ∆Σ Ε∆∆ΥΠΠΥ ο κ Ξυπολυτάς Βασίλης, ∆ήµαρχος Κηφισιάς ο κ. Μπουκουβάλας Χρήστος, , Bioscience Business Development στους τοµείς Βιοτραπεζών, αναγεννητικής ιατρικής και µακροζωίας. Οικονοµολόγος Α.Π.Θ, CEO Brainz Biosciece Νυρεµβέργη Γερµανία και Αντιπρόεδρος Neotis Longevithy. Ιδρυτής, αντιπρόεδρος και µέτοχος Biohellenika Athens, Ιδρυτής αντιπρόεδρος Scandibiomedical Srl Κοπενγάγη ∆ανία, Oral IQ Μόντρεαλ Καναδά, Biohellenika Bioscience Ltd, London UK. ο κ. Κολιάκος Γεώργιος, CEO της Biohellenika S.A, τράπεζας Βλαστοκυττάρων, CEO Neotis Longevity, Εξατοµικευµένες υπηρεσίες µακροζωίας. Οµότιµος καθηγητής Βιοχηµείας (2012-2023) Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, ∆ιευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Βιοχηµείας τουΠανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης (2015-2017), ∆ιευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχηµείας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου (2017-2020), ∆ιευθυντής του Τµήµατος Βιολογικών Επιστηµών και Προληπτικής Ιατρικής (2017-2019 και 2020-2021) και ∆ιευθυντής του κοινού Μεταπτυχιακού Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου “Βλαστοκύτταρα και Αναγεννητική Ιατρική.” (2020-2023).

Ο κ.Τσατσάκης Αριστείδης, Οµ. Καθηγητής και Ακαδηµαϊκός [1], διακεκριµένος ακαδηµαϊκός και ερευνητής, κατέχει τη θέση του ∆ιευθυντή στο Τµήµα Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικών Επιστηµών[2] της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Κρήτης και του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Ηρακλείου. Επιπλέον, είναι ο εµπνευστής, ιδρυτής και επικεφαλής επιστηµονικός υπεύθυνος της spin-off εταιρείας του Πανεπιστηµίου Κρήτης ToxPlus S.A.[3] και τη νεοφυούς επιχείρηση LifePlus Α.Ε.[4] ο κ. Γιατζίδης Παναγιώτης, Αντιδήµαρχος Ν. Σµύρνης, Ταµίας ∆Σ Ε∆∆ΥΠΠΥ, ο κ. Αντωνίου Αντώνης, ∆ηµοτικός Σύµβουλος Μάνδρας – Ειδυλλίας, η κα Σταματίνα Νερα Αντίδήμαρχος Σαρωνικού ο κ. Μπουσίου ∆ήµητρα, Πνευµονολόγος – PhD, Επιστηµονικά υπεύθυνη του προγράµµατος πρόληψης του καπνίσµατος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” της Ελληνικής Πνευµονολογικής Εταιρείας, ο κ. Αντωνόπουλος Γιώργος, Αναπληρωτής ∆ήµαρχος Φυλής η κα. Αντωνιάδου Ελένη, Εντεταλµένη ∆ηµοτική Σύµβουλος Θεσσαλονίκης Εκπαιδευτικός – MSc, PhDc” η κα. Αντωνούδη Ολυµπία, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & ∆ηµόσιας Υγείας ∆ήµου Καλαµαριάς, ο κ. Τσάκωνας Ιωάννης, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ∆ήµου Κορίνθου, ∆ρ. Παπαστεργίου ∆ήµητρα, Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας ∆ήµου Κιλελέρ, Μέλος Επ. Επιτροπής Ε∆∆ΥΠΠΥ, η κα Κουρτέσα Τριάδα, Επ. Υγείας, Τµήµα Πρόληψης & Προαγωγής Της ∆ηµόσιας Υγείας, ∆ιεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής του ∆ήµου Ελληνικού-Αργυρούπολης MSc, Συντονίστρια του προγράµµατος Υγιείς Πόλεις στο ∆ήµο Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο κ. Κέµος Νίκος, Πρόεδρος ∆Σ Praksis, ο κ. Χατζηχαραλάµπους Ευστράτιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αµφιβληστροειδοπαθών η κα Γιαµαρέλλου Ελένη, Οµ. Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιµώξεων ΕΚΠΑ, Επ. Πρόεδρος ∆Σ Ελληνικής Εταιρείας Χηµειοθεραπείας η κα.
Πεπονάκη Παγώνα, Οικονοµολόγος, Παράρτηµα Ροµά Κέντρου Κοινότητας ∆ήµου Λοκρών η κα Γιαννούτσου Ελένη, Κέντρο Κοινότητας ∆ήµου ∆ιρφύων Μεσσαπίων
η κα Σακουφάκη Μαρία, ∆ρ. Επισκέπτρια ∆ηµόσιας Υγείας, Συντονίστρια ∆ήµου Ξηροµέρου η κα Ντρούκα ∆ήµητρα, Yπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας – Κοιν. Λειτουργός βοήθεια στο σπίτι ∆ήµου Ηρακλείου Αττικής, η κα Ζαχαροπούλου Ουρανία, Ιατρός Παθολόγος-∆ιαβητολόγος ο κ Χρήστος Λούμπιας Αντιδήµαρχος Κηφισιάς η κα Γερονικόλα Νικολέττα, Ψυχολόγος, Επιστηµονικά Υπεύθυνη Κέντρου Ηµέρας Πανόρµου και Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων Εταιρείας Alzheimer Αθηνών η κα Πίσπα Γεωργία, Επιστ. Στέλεχος/Φιλόλογος ΜΥΕΘ ΟΚΑΝΑ Μέλος της Συµβουλευτικής Επιτροπής & του Επιστηµονικού Συµβουλίου του Ελληνικού ∆ικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. η κα Χρυσούλα Ξυγγη αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Παρασκευής ο κ. Γραφάκος Στέλιος, Επιστηµονικός ∆ιευθυντής Συλλόγου Όραµα Ελπίδας ο κ. Σούλης Γεώργιος, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός/Γηρίατρος Επιµελητής Β΄ κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Υπεύθυνος οµάδας Γηριατρικής και Αναπληρωµατικό µέλος ∆.Σ. ΕΛΕΓΕΙΑ ο κ Πάντος Κωνσταντίνος, Γυναικολόγος, Γένεσις Αθηνών, Θεσσαλίας, Αλεξανδρούπολης, Γεν. Γραµ. Ελληνικής Εταιρείας Αναπαρ. Ιατρικής, Αντιπρόεδρος A΄ GDHI, ELITOUR ο κ Ευγένιος Κουμαντάκης Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, π. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Γυναικολογίας, ο κ Κουσκούκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής ∆ερµατολογίας, Νοµικός, Πρόεδρος Ακαδηµίας Ιαµατικής Ιατρικής, Κινέζικης Ιατρικής και συµπληρωµατικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος B΄ GDHI, ELITOUR, π. Γεν Γραµ. Υπουργείου Παιδείας  Αντιπρύτανης ∆ΠΘ η κ. ∆εληχρήστου Βανέσσα, Πρόεδρος Συνδέσµου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος, Μέλος ∆.Σ. Ελιτούρ , Γενική ∆ιευθύντρια Ευαγγελίστρια Α.Ε., Θεραπευτήριο Αθηνών, Φιλοξένια Γενικό Ιατρείο  

Τον συντονισμό των ομιλιών είχαν οι κ.κ. Αντωνίου Αντώνης , ∆ηµοτικός Σύµβουλος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Παρασκευάς Πατσουρίδης , τ. ∆ήµαρχος ∆ιδυµοτείχου, Μέλος Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ∆Σ Ε∆∆ΥΠΠΥ ο κ. Γιατζίδης Παναγιώτης, Αντιδήµαρχος Ν. Σµύρνης, Ταµίας ∆Σ Ε∆∆ΥΠΠΥ και Αιμιλία Σταθάκου ∆ηµοσιογράφος.

Ακολούθησε η παρουσίαση των εργασιών του  Εργαστήριου Υγιών Πόλεων με θέμα  «Ηγεσία και ∆ιοίκηση της πόλης µε επίκεντρο τους παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν την Υγεία τον 21ο αιώνα» από την Συντονίστρια του Ελληνικού ∆ιαδηµοτικού ∆ικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου καθώς και τις συχνότητές των ομάδων κ.κ. Μαριάννα Ράππου Αγγελική Οικονομοπούλου, Μαρία Καραμπέτσου, Δήμητρα Παπαστεργίου, Λίλιαν Φανιδάκη, Κυπαρισσένια Σαμαρά, Νικολέτα Λάμπρου και  Μαρία Σακουφάκη.

Το Θέμα των εργασιών ήταν «Πλανητική υγεία» «Ειρήνη και Ασφάλεια» κα Δήμητρα Παπαγεωργίου «Ρατσισμός και Ξενοφοβία» «Φροντίδα Υγείας» «Κοινωνικά δίκτυα- εμπιστοσύνη & Εκπαίδευση & Πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές «Μικροοργανισμοί» «Εργασία και συνθήκες εργασίας» «Πλανητική Υγεία- Φυσικά φαινόμενα».

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν µε την υπογραφή της ∆ιακήρυξης Μάνδρας – Ειδυλλίας, ενός πολιτικού κειμένου που υπεγράφη αρχής γενομένης από τον κ. Αρμόδιο Γ. Δρίκο, ∆ήµαρχο του φιλοξενούντος ∆ήµου και τον  Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΙΣΑ κ.  Γιώργο Πατούλη. Διακήρυξη:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει ενεργά στην επίλυση των υγειονομικών προβλημάτων των πολιτών και  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και καλούμε την Κεντρική Διοίκηση να αναγνωρίσει τον ρόλο των Τοπικών Αρχών και να τον υποστηρίξει»

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου Πραγματοποιήθηκε και η έκτακτη γενική συνέλευση  κατά την οποία εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμού 2023 και παρουσιάστηκαν  και εγκρίθηκαν οι Κατευθύνσεις  Δράσεων για το 2025. Ο  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και ΙΣΑ  κ. Γιώργος Πατούλης Δήλωσε σχετικά «Προχωράμε ενωμένα, αποφασιστικά, δυναμικά, με γνώση στο μέλλον! Η Υγεία και ο Προσυμπτωματικός έλεγχος παραμείνουν βασική προτεραιότητα.»

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΔΔΥΠΠΥ με της Πανελλήνιας Ένωσης Αµφιβληστροειδοπαθών

Στο πλαίσιο του συνεδρίου υπεγράφη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΔΔΥΠΠΥ με της Πανελλήνιας Ένωσης Αµφιβληστροειδοπαθών με σκοπό την διεξαγωγή πανελλαδικής εξαετίας ενημέρωσης για τις οφθαλμολογικές παθήσεις. Το μνημόνιο Υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης και οΠρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αµφιβληστροειδοπαθών κ. Χατζηχαραλάµπους Ευστράτιος.

Βραβεύσεις

Κατά την λήξη του συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος  Μάνδρας – Ειδυλλίας & Αντιπροέδρος ΔΣ’ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Αρμόδιος Γ. Δρίκος βράβευσαν τους ακόλουθους Δήμους γιατί πληρούν τα κριτήρια του ΠΟΥ για τις πόλης μέλη των εθνικών δικτυών για την 5 ετία 2019-2024: Αβδήων, Αγίου Νικολαου, Αθηναίων, Αλεξάνδρειας, Αλμωπίας, Βελβεντού, Δυτικής Σάμου, Ευρώτα, Θηβαίων, Ιεράπετρας, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Καστοριάς Κάτω Νευροκόπιου, Κορυδαλλού, Μονεμβασίας, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαφέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Νάξου, Ξηρομέρου, Παλαμά, Ρόδου, Σουφλίου και Σπατών – Αρτέμιδος.

Οι ακόλουθοι Δήμοι βραβεύτηκαν για την Κοινωνική Προσφορά τους στην Πρόληψη Υγείας μέσα από την θεσμοθέτηση των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ: Αγκιστρίου, Αίγινας, Αλοννήσου, Αργοστολίου, Αχαρνών, Γλυφάδας, Γορτυνίας, Δάφνης – Υμηττού, Δέλτα, Δοξάτου, Δωρίδος, Ελευσίνας, Ερέτριας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Ηρωικής Νήσος Ψαρών, Θάσου, Ιλίου, Καβάλας, Καισαριανής, Καμένων Βούρλων, Κιλελέρ, Κοζάνης, Κορδελίου Ευόσμου, Κυθήρων, Λαμιέων, Λαρισαίων, Λαυρεωτικής, Λέρου, Λευκάδας, Λουτράκιου – Περαχώρας  & Αγίων Θεοδώρων, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μακρακώμης, Μαντουδίου-Λίμνης Αγ. Άννας, Μαραθώνα, Μετεώρων, Νέα Σμύρνης, Νεμέα, Ξάνθης, Οινουσσών, Παιονοίας, Παλλήνης, Πάργας, Πειραιά, Πέλλας, Πηνειού, Ραφήνα Πικέρμι, Σάμης, Σιθωνίας, Σίφνου Σκιάθου, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Ύδρας, Φαρσάλων, Φιλοθέης-Ψυχικός, Φυλής, Χαλανδρίου και Ωρωπού

Ενώ οι Δήμοι: Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων Καματερού, Αγρινίου, Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολης, Αλίμου, Αμαρουσίου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ανατολικής Σάμου, Αριστοτέλη, Αρταίων, Ασπροπύργου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βέροιας, Βόλβης, Βόλου, Γαλατσίου, Δελφών, Διδυμοτείχου, Διόνυσος, Διρφύων-Μεσσαπίων , Δράμας, Έδεσσας, Ελασσόνας, Ελληνικού -Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηγουμενίτσας, Ήλιδας, Ηλιούπολης, Ηράκλειο Αττικής, Θερμαϊκού, Θέρμης, Ιωαννιτών, Καλαμαρίας, Καλλιθέας, Καρύστου, Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Κηφισιάς, Κορινθίων, Κρωπίας, Λαγκαδά, Λήμνος, Λοκρών, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Μεγαρέων, Μεσσήνης, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου-Ταύρου, Νεάπολης Συκεών, Νέας Προποντίδας, Νέστου, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ορχομενού, Παγγαίου, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Παρανεστίου, Πάρου, Παύλου Μελά, Πεντέλης, Περιστερίου, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύδνας-Κολινδρού, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πύλης, Πύργου, Ρήγα Φεραίου , Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Σέρρες, Σικυωνίων, Σκύδρας, Σπετσών, Τεμπών, Φλώρινα, Χαϊδαρίου, Χερσονήσου και Ωραιοκάστρου βραβεύτηκαν γιατί πληρούν τα κριτήρια του ΠΟΥ για τις πόλης μέλη των εθνικών δικτυών για την 5 ετία 2019-2024 και για την Κοινωνική Προσφορά τους στην Πρόληψη Υγείας μέσα από την θεσμοθέτηση των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Tέλος βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας για τις Δράσεις Πρόληψης της Υγείας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Στο Συνέδριο και για παραλαβή των βραβείων παρέστησαν οι κ. κ. Ιορδάνης Εσκιόγλου Δημαρχος Φαρσαλων, Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος Πρέβεζας Ιωάννης Φωστηρόπουλου  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Λάμπρος Σκλαβούνος Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτριος Κιούσης Δήμαρχος Κρωπίας, Δήμητρα Τσεβά Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Παναγιωτης Μανουρης Δημαρχος Νεας Ιωνιας Ισίδωρος Μάδης  Δήμαρχος Παιανίας Βασιλης Ξυπολυτας Δημαρχος Κηφισιας, Ευστάθιος Φουντουκίδης  Δημαρχος Πελλας, Χαράλαμπος Μπονάτσος Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές Δήμαρχος Λοκρών, ο κ. Παναγιώτης Μαργέτης Δήμαρχος Μεγαρέων, ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Βίτσας αντιδήμαρχος Υγείας και πρόνοιας Δήμου Πειραιά Ειρήνη Αβενίδου Αντιδήμαρχος Νέστου, Γεώργιος Αντωνόπουλος  Αν. Δήμαρχος Φυλής, Θεόδωρος   Αποστόλου Αντιδήμαρχος Εδεσσας, Σπυρίδων  Γαλάνης Αντιδήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας, Νικολέτα Γερονικόλα  Ψυχολόγος, Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, Σταμάτιος Γεωργάκης Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Ελένη Γιαμαρέλλου Ομ. Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων Ελένη Γιαννούτσου Νοσηλεύτρια Δήμου Διρφυων-Μεσσαπιων Εμμανουηλ Διαγουμας Αντιδημαρχος Παλαμα Ουρανια Ζαχαροπουλου Δ/Ντρια Κοιν. Υπηρεσιας Δημου Αλιμου Γεωργια Κακαβα Κεντρο οινοτητας Δημο Λοκρων  Χαρικλεια Καλιωρα     Αντιδημαρχος Πυλης Ευφροσυνη Καρκαβανιδου- Σκρετα Αντιδημαρχος Ελασσονας Νανση             Κασναφερη       Ειδ. Συνεργατης Δημαρχου Ν. Ιωνιας Ευαγγελος Κατσανεας                Δημος Μανδρας – Ειδυλλιας Νικος           Κεμος Προεδρος Δς Praksis Γιωργος        Κολιακος             Ομοτιμος Καθηγητης Βιοχημειας Απθ   Τριαδα       Κουρτεσα Επ.Υγειας Δημου Ελληνικου Αργυρουπολης  Ιωαννης Λαζαριδης Αντιδημαρχος Ν. Ιωνιας Ανδριανα           Μαγγιτα Αντιδημαρχος Δαφνης-Υμηττου   Παναγιωτης Μερινοπουλος  κπροσωπος Δημου Δελφων Ιωαννης       Μιχας   Δημ. Συμβουλος Ωρωπου Μιχαηλ            Μπιτερνας Δημ. Συμβουλος Εδεσσας Αικατερινη Μπουγιατιωτη       Υπαλληλος Κεπ Υγειας Δημου Ασπροπυργου Χρηστος     Μπουκουβαλας Bioscience Business Development Ευφροσυνη Μπουρα Πολυχρονοπουλου Αντιδημαρχος Γαλατσιου Δημητρα                ΜπουσιουΠνευμονολογος Phd Ευτερπη              Παπαδοπουλου Δημ. Υπαλληλος Εδεσσας Γεωργια                Παπαδοπουλου Εντ. Δημοτικη Συμβουλος Δημου Δωριδος  Παγωνα      Πεπονακη          Υπ. Κεντρου Κοινοτητας Δημου Λοκρων ΑικατερινηΡωτα       Προεδρος Δς Δημου Σεριφου Γιωργος  Σουλης    Μελος Δς Ελεγεια Ιωαννης               Τσακωνας           Αντιδημαρχος Κορινθου ΑριστειδηςΤσατσακης Ομ. Καθηγητης Πανεπιστημιου Κρητης Βιργινια                Τσωλη  Δ/Νση Μοναδων Υγείας Δήμου Π. Φαληρου Βασιλειος  Φιλανδρας         Δημος Μανδρας – Ειδυλλιας Γεωργιος Φριλιγκος Αναπ.Προϊς. Οκανα Χριστινα Χαϊτιδου Αντιδημαρχος Νεστου Σοφια                Χατζηπλη Αντιδημαρχος  Φαρσαλων  Ευστρατιος Χατζηχαραλαμπους Προεδρος Πανελληνιας Ενωσης Αμφιβληστροειδοπαθων Γεώργιος Βελλής κοινωνική υπηρεσία Δήμου φυλής Σταματίνα Νερα αντίδήμαρχος Σαρωνικού Ευάγγελος κηρήθρας ιατρός Σπυρίδων Νουβανακης  Επόπτης δημόσιας υγείας Κλεοπάτρα Κόγια manager  director  at project bioarte Διονύσιος Μαθιός φαρμακοποιός Χρήστος Φωτίδης σύμβουλος δημάρχου διδυμοτείχου Ιωάννης Πόγκας αντιδήμαρχος Βιλίων Κωνσταντίνα Γεροδήμου δημοτική σύμβουλος Αγγελική Ράζου στέλεχος Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Μαριλύ Κουλουριώτη δημοτική σύμβουλος Δήμου νέας Ιωνίας Μορφούλα Καραγιάννη Αντιδήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού Χρήστος Τρυπιτσιδης αντιδήμαρχος Δήμου Ελευσίνας Παύλος Κούκουναρακής αντιδήμαρχος Δήμου Ελευσίνας Σεραφείμ Χλαμπουτάκης συντονιστής Δήμου Αγίας Παρασκευής Χρυσούλα Ξυγγη αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Παρασκευής Δήμητρα Λιάπη Γενική Γραμματέας  Δήμου Φιλοθέης-ΨυχικούΑναστασία Καδδά κοινωνιολόγος υγείας περιφέρειας Αττικής Ελενη Γκρετσα Διοικητική διευθύντρια ελληνικής ψυχιατρικής εταιρείας.