Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια urban street art, φωτογραφίας, art therapy, στιχομυθίας, δραματοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ενσυναίσθησης

Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Μουσικής με τίτλο «ΜΙΛΑ… It’s OK!» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο στόχος του Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας με τη βοήθεια της τέχνης. Προηγήθηκε αντίστοιχη διοργάνωση στη Λαμία, τη Λάρισα και τη Σύρο, ενώ θα ακολουθήσει και στη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια urban street art, φωτογραφίας, art therapy, στιχομυθίας, δραματοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ενσυναίσθησης. Επίσης, περιλαμβάνει ομιλίες για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας και ενημερωτικά περίπτερα.

Ο Σπύρος Γραμμένος, ο Rous, η Μάγδα Βαρούχα, οι Papazό & Leo, ο Σέξπυρ με την μπάντα του «Τσαντισμένοι χωρίς logo» και ο Βέβηλος θα δώσουν μεγάλη συναυλία στο τέλος του Φεστιβάλ.

Οι δράσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την εταιρεία «Action Εστί», θα ξεκινήσουν στις 15:00, ενώ η συναυλία στις 20:45. Η χρηματοδότηση έγινε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία.