Η σύσταση του Συμβουλίου των Νέων φιλοδοξεί μεταξύ άλλων να εξοικειώσει τους νέους με τη λειτουργία των τοπικών θεσμών δημοκρατίας και να τους ενεργοποιήσει για θέματα που αφορούν τη νεολαία στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό

Στη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Νέων θα προχωρήσει ο δήμος Νέας Σμύρνης. Η πρόταση της δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την ενεργοποίηση των νέων της πόλης, την ανίχνευση, καταγραφή και χαρτογράφηση των προβλημάτων τους στο τοπικό επίπεδο.

Το Συμβούλιο Νέων θα χωριστεί σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η πρώτη βαθμίδα θα αφορά τις ηλικίες 15-17 (μαθητές Λυκείου) και η δεύτερη βαθμίδα τις ηλικίες 18-25 (απόφοιτοι, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι). Θα καταγράφονται και θα καταθέτονται προτάσεις για θέματα που αφορούν τις νεανικές κοινότητες, όπως η Κοινωνία των Πολιτών και ο Εθελοντισμός, οι Τέχνες και ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και η Υγεία, η νεότητα, το Πανεπιστήμιο, το Σχολείο, η γνώση, η εργασία, η νεανική επιχειρηματικότητα κ.α.

Η σύσταση του Συμβουλίου των Νέων φιλοδοξεί μεταξύ άλλων να εξοικειώσει τους νέους με τη λειτουργία των τοπικών θεσμών δημοκρατίας και να τους ενεργοποιήσει για θέματα που αφορούν τη νεολαία στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Ένα φεστιβάλ με την ορμή της εφηβείας!

Μια ξεχωριστή συνάντηση με την ΑΜΚΕ Art, Graffiti in the City (AGC) και τους υπέροχους ανθρώπους της!

Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα ποτάμιο σπήλαιο του Αγγίτη στερεύει λόγω έλλειψης νερού – Δείτε φωτογραφίες