Ο δήμος ενισχύει την εκπαίδευση και την καινοτομία στην περιοχή του – Την Κυριακή το ραντεβού για την αναδάσωση

Η παρουσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Ελληνικό στέκεται αφορμή για να αναπτυχθεί η συνεργασία με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από πρόσκληση της διοίκησης του Πανεπιστημίου, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του στη Λευκωσία.

«Αντιλαμβανόμαστε τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει η λειτουργία του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας. Η συμμετοχή μας στην κοινή εκδήλωση με άλλα επτά πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο προγράμματος νεολαίας, επιβεβαίωσε τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ενισχύοντας έτσι την εκπαίδευση και την καινοτομία στην περιοχή του δήμου.

Κατά την παραμονή στην Κύπρο, η αποστολή επισκέφτηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου ο κ. Κωνσταντάτος κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των Ελλήνων και Κυπρίων που έπεσαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

«Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, η καρδιά του εθελοντισμού της πόλης μας, θα χτυπάει και πάλι στον Υμηττό, με νέα μεγάλη δενδροφύτευση στο βουνό μας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμος Ελληνικού-Άργυρούπολης και καλεί τους πολίτες να… λερώσουν τα χέρια τους με χώμα.

«Στόχος είναι να αναδασώσουμε άλλο ένα τμήμα του Υμηττού, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες δενδροφυτεύσεις των τελευταίων ετών, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το πράσινο στο βουνό μας», συνεχίζει.

Η νέα μεγάλη δενδροφύτευση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με τους εθελοντές και τους φορείς της πόλης.

Η έναρξη της αναδάσωσης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. με σημείο συνάντησης το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, στη συμβολή των οδών Κιάφας και Διγενή Ακρίτα.

Διαβάστε επίσης:

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Ένα φεστιβάλ με την ορμή της εφηβείας!

Όταν η κυβέρνηση μας είδε… αλευρωμένους και μας πέρασε για μυλωνάδες!

Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα ποτάμιο σπήλαιο του Αγγίτη στερεύει λόγω έλλειψης νερού – Δείτε φωτογραφίες