Από σήμερα και κάθε Τετάρτη απόγευμα μέχρι το τέλος του μήνα

Μια γιορτή για την ανακύκλωση θα ξεκινήσει σήμερα στον Δήμο Βύρωνα και θα συνεχίζεται κάθε Τετάρτη απόγευμα μέχρι το τέλος του μήνα. Η δημοτική Αρχή έχει προβεί σε μια σειρά από έργα πάνω σε αυτόν τον τομέα, επεκτείνοντας τη διαλογή στην πηγή με την αύξηση των ρευμάτων των υλικών, τον διπλασιασμό των στάσεων ανακύκλωσης, με νέους κάδους, οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ωστόσο, στοχεύει και στην αλλαγή της γενικότερης νοοτροπίας των πολιτών, τόσο μέσα από την ενημέρωση όσο και μέσα από την εκπαίδευση της νέας γενιάς και στο πλαίσιο αυτό, με την έναρξη των σχολείων, οργανώνει τη συγκεκριμένη δράση, που εμπεριέχει μουσική, παιχνίδια, face painting και φυσικά ενημέρωση.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Δήμος Βύρωνα είναι «Τίποτε δεν πάει χαμένο-Διαλέγουμε στην πηγή, χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές, τηγανέλαια, κλαδέματα και όλα τα υπολείμματα τροφών» κι έτσι, σήμερα Τετάρτη (13/9), η γιορτή θα γίνει στην πλατεία Τσιρακοπούλου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίου Λαζάρου και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Φατσέα, από τις 18:30 έως τις 20:30.