Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για το “Πάρκο Αφροδίτης” του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ένα «στολίδι» που θα έβλεπε χαρούμενος σήμερα και ο άτυχος 13χρονος που το 2014 έχασε τη ζωή του παίζοντας σε ένα κακοστημένο λούνα παρκ στο ίδιο σημείο
Στις 27 Απριλίου 2014, όσοι ζούμε στα νότια προάστια, “παγώσαμε”. Η είδηση διαδόθηκε εν ριπή οφθαλμού από στόμα σε στόμα. Ένα παιδί 13 χρονών, ο Βασίλης, “έφυγε” από κοντά μας παίζοντας σε ένα κακοστημένο λούνα παρκ στο Δήμο Ελληνικού/Αργυρούπολης.
Έκτοτε, οποιαδήποτε διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο, είτε ερχόμενοι από την Κύπρου για να μπούμε στη Γούναρη ή την Γεννηματά, είτε φεύγοντας από την Άνω Γλυφάδα προς Αργυρούπολη, έκρυβε αυτή τη θλίψη. Τη θλίψη και συνάμα την οργή για τον τόσο άδικο χαμό ενός μικρού παιδιού που σήμερα θα ήταν 22 χρονών παλικάρι.
Σήμερα λοιπόν θα έβλεπε χαρούμενος ένα “στολίδι” στο σημείο που “χάθηκε” εκείνος. Αυτό που ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, ονομάζουν ως το “ωραιότερο πάρκο της Αθήνας”. Είναι κρίμα που σε αυτή τη χώρα για να κάνουμε κάτι όμορφο και ασφαλές θα πρέπει πρώτα να μας επισκεφτεί ο θρήνος.
Εκεί λοιπόν, στο σημείο αυτό, εγκαινιάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου το “Πάρκο Αφροδίτης”. Ένα υπέροχο πάρκο, το οποίο όταν επισκεφτείς θα αντιληφθείς ότι ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα όπως τα ήξερες μέχρι σήμερα. Ένα πάρκο ευρωπαϊκών και αμερικανικών προδιαγραφών με πολλές λεπτομέρειες για παιχνίδι και αναψυχή μικρών και μεγάλων.
Η ομορφιά του πάρκου είναι όντως απαράμιλλη και μολονότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε δύο μεγάλες λεωφόρους, μπορείς να νιώσεις την ηρεμία του φυσικού τοπίο που σε περιβάλλει, καθώς έχουν φυτευτεί εκεί 4000 μέτρα φυσικό γκαζόν αλλά και 9000 δενδρύλλια.
Διαθέτει επίσης μίνι γκολφ, παιδική χαρά, ειδικό χώρο για ποδήλατο και πατίνι, παιχνίδια στρατηγικής όπως σκάκι, αλλά και φιδάκι, όργανα γυμναστικής, παιδικό καφενείο και δανειστική βιβλιοθήκη.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “Ο χώρος αυτός, επί της Κύπρου και Αφροδίτης, ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας και αγωνίας αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Προσωπικά ασχολήθηκα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και το πονάω όσο κανένα άλλο έργο μας. Μετά από 5 χρόνια, χωρίς υπερβολή, και με ώριμες μελέτες, το πράσινο φως του δασαρχείου και τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, καταφέραμε να απολαμβάνουμε από σήμερα έναν χώρο όνειρο.”
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον μικρό Βασίλη που δυστυχώς δεν θα χαρεί ποτέ αυτό το πάρκο. “Ο χώρος αυτός δε θα αφήσει να ξεχαστεί ο Βασίλης! Το παιδί που το 2014 έχασε τη ζωή του σε έναν χώρο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ποτέ ξανά άλλος Βασίλης! Γι’ αυτό και θα στηθεί ένα μνημείο με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του που να κράτα ζωντανή την μνήμη του ανάμεσα μας”.
Οι άνθρωποι του Δήμου αναφέρουν πως πρόκειται και για ένα πάρκο το οποίο δημιουργήθηκε πρωτίστως με γνώμονα την ασφάλεια και εν συνεχεία με γνώμονα την φυσική ομορφιά και την αναψυχή.
Το ζήτημα στο εξής είναι αυτό το πάρκο να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού και θα ήταν σημαντικό να υπήρχε 24ωρη φύλαξη ώστε να γλιτώσει από καταστροφές και βανδαλισμούς που αποτελούν μάστιγα της εποχής μας. Όποτε πηγαίνει κάποιος εκεί να νιώθει πραγματικά ασφαλής.