Ο Σωτήρης Γεωργίου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Πορνείας γράφει για το αρχαιότερο επάγγελμα και την εξέλιξή του στη σύγχρονη εποχή μέσα από τα social media

Διεθνής Ημέρα κατά της Πoρνείας σήμερα και μιλάμε για ένα τεράστιο σύνθετο και πολυδιάστατο πρόβλημα, για μία πραγματική μάστιγα της εποχής. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και αυτό έχει σημασία να δούμε, ακόμα και πέρα απ’ όσα γνωρίζαμε για το γνωστό φαινόμενο του τράφικινγκ. Ασφαλώς – και δυστυχώς – αυτό δεν έχει αλλάξει και ακόμα και στην χώρα μας η Πορνεία που θεωρείται και το αρχαιότερο επάγγελμα ,ανθεί και το πράγμα χειροτερεύει λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο. Η πορνεία σε κάποιες περιπτώσεις είναι νόμιμη αφού τηρούνται όλες οι υγειονομικές και σχετικές διατάξεις ,όπως στους οίκους ανοχής, Πολλές φορές όμως μόνο νόμιμα δεν είναι ακόμα και αυτά τα “καταστήματα”. Οι υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πελάτες πολλοί. Ταυτόχρονα ακούμε καθημερινά και στην χώρα μας και παγκοσμίως, για θύματα τράφικινγκ που εξαναγκάζονται με τη βία να δουλεύουν ακόμα και σε σπίτια για έναν νταβατζή! Τεράστιο πρόβλημα, παγκόσμιο, μάστιγα. Καθώς το εμπόριο ειδικά των γυναικών με σκοπό την πορνεία, συμβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό, με θύματα ειδικά νεαρές γυναίκες, που διάφοροι επιτήδειοι τους υπόσχονται μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις δύσκολες συνθήκες χωρών κυρίως της Ανατολής που και διαμένουν.

Πάμε όμως και στο πιο ανησυχητικό. Που εντοπίζεται η διάδοση της άμεσης και έμμεσης πορνείας που πλέον κυριαρχεί. Μέσω των σόσιαλ μίντια μια νεαρή πχ. ή και ένας νεαρός ή οποιουδήποτε φύλου άνθρωπος θέλει να εκπορνευτεί, το κάνει άνετα μέσα από τις πλατφόρμες αυτές. Χωρίς να δουλεύει για κανέναν, χωρίς νταβατζή, χωρίς να πληρώνει άλλους. Βεβαίως αυτό ενέχει και κινδύνους γιατί δεν έχεις προστασία από κάποιον αν πέσεις σε “κακό” πελάτη.

Βλέπουμε, ότι ήδη σε χώρες όπως η Αγγλία, ακούμε ιστορίες τύπου ότι ανταλλάσσουν σεξ για να μην πληρώνουν ενοίκιο ακόμα και φοιτήτριες! Πλέον με την οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο, γίνονται πολύ δύσκολο έργο οι σπουδές. Είναι θλιβερό μια παγκόσμια κοινωνία, να αποδέχεται ότι πολλές νεαρές θα καταφύγουν στην άμεση ή έμμεση πορνεία για να σπουδάσουν και να φτιάξουν το μέλλον τους. Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται και στην Ελλάδα, ακόμα και για να έχουν ένα σπίτι να μείνουν, κάτι που ακούμε όλο και περισσότερο σε γυναίκες μέσης ηλικίας

Πάμε σε δύο άλλες σύγχρονες μορφές. Ο λεγόμενος χορηγός είναι επίσης μια έμμεση πορνεία. Αν δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται γύρω σας, μην πέφτετε από τα σύννεφα. Πολλές όμορφες νεαρές έχουν το λεγόμενο χορηγό ή αλλιώς sugar daddy. Τον άνθρωπο, συνήθως μεγάλης ηλικίας, που τους πληρώνει από σπουδές μέχρι σπίτι και χαϊλίκια για να παίρνει σεξ. Το βαφτίζουν σχέση και είναι στην ουσία μια έμμεση πορνεία. Πολλές θεωρητικά σχέσεις γύρω μας αποτελούν επίσης έμμεση πορνεία.

Όταν ακούς για νεαρές – ή και νεαρούς σε μικρότερο βαθμό- που έχουν το μηνιάτικο από τον χορηγό. Κάπως έτσι μην απορείτε που βρίσκουν τα χρήματα για σπιταρώνες και αμαξάρες πολλές νεαρές που δεν εργάζονται καν, ενώ μπορεί και να σπουδάζουν ή να κάνουν και κανένα μεροκάματο για το ονόρε (και τις γνωριμίες) σε νυχτερινά μαγαζιά.

Αυτή είναι η νέα κοινωνία γύρω μας και προσέξτε τα παιδιά σας που μπλέκουν. Θα έπρεπε να μας ανησυχεί όλους, ότι τα νέα παιδιά και ειδικά οι νεαρές κοπέλες κοιτάνε μόνο την υπερσέξυ ομορφιά τους για να είναι άκρως ελκυστικές βασικά σε χορηγούς. Γιατί έχει διαφορά και το πως φροντίζω και προβάλλω την ομορφιά μου, πως την λανσάρω και που απευθύνομαι.

Επίσης πολλοί γονείς ρίξτε μια ματιά στο τι κρύβεται πίσω από την χλιδάτη ζωή που κάνουν τα παιδιά σας. Τελευταία ακόμα και αρκετοί νεαροί άνδρες έχουν μπει στο “παιχνίδι” αυτό. Που εκτός από πραγματικούς κινδύνους ζωής, έχει πολλούς εκβιασμούς, σεξουαλικά νοσήματα, ναρκωτικά, κατάθλιψη και πολλά ακόμα. Δυστυχώς οι νέοι σήμερα για να έχουν πρόσβαση σε ένα χάι κόσμο που δεν μπορούν συνήθως να προσεγγίσουν με συμβατικές δουλειές, επιλέγουν την ατομική έμμεση πορνεία που πολλές φορές είναι και χειρότερη και πιο επικίνδυνη από πολλές μορφές κανονικής.

Το σύστημα παγκοσμίως προωθεί τον ελιτίστικο τρόπο ζωής και εμμέσως σου λέει δώσε σεξ για να το ζήσεις. Κατάντια, σόδομα και γόμορα. Γιατί όταν δεν υπάρχει κανένα έστω υπόβαθρο σχέσης, επικοινωνίας, ένας δεσμός που να στηρίζεται σε κάτι ανθρώπινο, μιλάμε για σύγχρονη πορνεία, για έμμεση πορνεία.