Τι υποστήριξαν στην εφέσεων της ΕΠΟ οι δύο πλευρές – Έως την Δευτέρα (12:00) τα υπομνήματα

Από Δευτέρα θα έχουμε απόφαση από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την τύχη του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Η εφέσεων της ΕΠΟ άκουσε τις δύο πλευρές σε 2,5 ώρες και ζήτησε να παραδώσουν τα υπομνήματα τους έως την Δευτέρα (12:00) για να τα μελετήσει και να πάρει εν συνεχεία την απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο στο “Γ. Καραϊσκάκης” αφού ο κανονισμός έχει αλλάξει και δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Ήδη από την Τετάρτη έχουν κυκλοφορήσει τα εισιτήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ζητά να “πέσει” η ποινή του μηδενισμού και της αφαίρεσης ενός βαθμού η οποία του επιβλήθηκε από το αρμόδιο όργανο της Super League.

Οι Πειραιώτες δεν θεωρούν ότι υπάρχει υπαιτιότητα ως προς την διακοπή του αγώνα και ζητούν να εξαφανιστεί η τιμωρία τους.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί απαράδεκτο να τιμωρηθεί για την διακοπή αφού ο παίκτης δεν τραυματίστηκε από την κροτίδα, η οποία όπως υποστηρίζουν οι “ερυθρόλευκοι” έσκασε αρκετά μέτρα μακριά από τον Χουάνκαρ.

Επετράπη η παρέμβαση του ΠΑΟ

Το δικαστήριο της ΕΠΟ είναι τριμελές με πρόεδρο τον κ. Μελισσινό. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην μπορεί να παρέμβει στην υπόθεση ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τους δικαστές.

Τι αμφισβητεί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε και πάλι αμφιβολίες για την εγκυρότητα του συμπληρωματικού email που έστειλε ο διαιτητής για την υπόθεση. Επίσης οι ερυθρόλευκοι αμφισβητούν την διάγνωση του “ΥΓΕΙΑ” για τον παίκτη.

«Ο γιατρός του αγώνα δεν βεβαίωσε αδυναμία του παίκτη να παίξει, ούτε διέταξε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ακούμε ότι δεν άκουγε καλά από το ένα αυτί, αυτό δεν σε εμποδίζει να παίξεις ποδόσφαιρο» είπε ο κ. Δημακόπουλος, νομικός του Ολυμπιακού.

Ένας εκ των διηκηγόρων του Ολυμπιακού ζήτησε να επαναληφθεί ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός τόνισε ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα και πως ποτέ δεν ζητήθηκε από τον γιατρό του αγώνα να μεταφερθεί ο παίκτης στο νοσοκομείο.

«Η διακοπή έγινε λόγω τραυματισμού» υποστηρίζει ο ΠΑΟ

«Ο λόγος της προσωρινής διακοπής είναι ένας: ο τραυματισμός και η αδυναμία. Κανένας άλλος λόγος», σημείωσε η πλευρά του Παναθηναϊκού: «Όταν διαπίστωσε ο διαιτητής ότι υπάρχει τραυματισμός διέταξε και τη διακοπή».

«Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να προπονηθεί» είπε ο κ. Μπουτσικάρης που είναι αντιπρόεδρος του ΠΑΟ για να τονίσει πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

Επιπλέον από τον ΠΑΟ υποστήριξαν ότι «Το εξιτήριο δείχνει απώλεια ακοής. Του χορηγήθηκε κορτιζόνη. Ο νυσταγμός προκύπτει και την επόμενη ημέρα».

Οι «πράσινοι» προσκόμισαν τις γνωματεύσεις από το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ και ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η κατάσταση και ο τραυματισμός του Χουάνκαρ.

Το δικαστήριο θα κληθεί να δει όλα τα έγγραφα (Φ.Α, εκθέσεις, βίντεο με την κροτίδα, γνωματεύσεις) και να πάρει την απόφασή του.