Την πρώτη θέση πήρε η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) και τρίτη η Μόλι Κόντερι (Βρετανία)

Το δεύτερο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου εξασφάλισε η Ελλάδα. Μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε χθες το αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ με 4.73μ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα της, υπερβαίνοντας χωρίς πρόβλημα το 4.43μ αφού είχε αφήσει το αρχικό ύψος στα 4.43μ. Έπειτα, μία μόνο προσπάθεια χρειάστηκε για να περάσει τα 4.53μ και έπειτα ο πήχης ανέβηκε στα 4.68μ. Εκεί η Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη, για να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης προσωρινά και να «τσεπώσει» το μετάλλιο.


Ο πήχης έπειτα ανέβηκε στα 4.73μ, με τέσσερις αθλήτριες να δοκιμάζουν και την Ιταλίδα Μολιναρόλο να έχει μόνο μία προσπάθεια. H Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη και έκλεισε τη θέση της στο βάθρο για ακόμη μία φορά.


Η Στεφανίδη, άφησε το 4.78μ και πήγε απευθείας στο 4.83μ., για να κάνει άκυρο το πρώτο άλμα και το δεύτερο και έτσι να μείνει οριστικά στη δεύτερη θέση και να κατακτήσει το πέμπτο σερί μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.Την πρώτη θέση πήρε η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) και τρίτη η Μόλι Κόντερι (Βρετανία).

Τον τραυματισμό που αντιμετώπισε πριν την έναρξη του τελικού και την έφτασε σε σημείο να μην ξέρει αν θ’ αγωνιστεί αποκάλυψε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, μίλησε για την προετοιμασία που ακολούθησε για να είναι σε καλή κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει boost για το υπόλοιπο της σεζόν.


Οι δηλώσεις της Στεφανίδη:

«Σήμερα στο ζέσταμα είχα ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ. Έφτασα σε σημείο να μην ξέρω, αν θα πηδήξω σήμερα. Τελικά έκανα δύο φετινά ρεκόρ και εν τέλει ήταν μία καλή μέρα.

Πλέον αισθάνομαι πως είμαι μόνο αθλήτρια αγώνων. Η προετοιμασία έχει πάει καλά. Σήμερα έβαλα δύο καινούρια κοντάρια τα οποία δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά. Αυτός ο αγώνας ήθελα να είναι ένα boost για το υπόλοιπο της σεζόν και πλέον κοιτάμε πιο πάνω από το 4.73μ».

Για τη δύσκολη χρονιά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Ξέραμε πως το Ευρωπαϊκό θα ήταν νωρίς. Συνήθως αρχές Ιουνίου αρχίζουμε τη σεζόν. Είχα κάνει δύο – τρεις αγώνες, τους οποίους χαίρομαι που έκανα, γιατί αν δεν τους έκανα δεν ξέρω αν θα ήμουν σε αυτή την κατάσταση σήμερα».

Και για το ποιημάτακι ενόψει απονομής:

«Πάμε στην απονομή με το Πι, με το Πι. Ελπίζω αύριο να μην με φέρουν φορείο».