Ο γεννημένος στο Νταγκεστάν της Ρωσίας παλαιστής ορκίστηκε Ελληνας και υποσχέθηκε να δώσει τα πάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Έλληνας και με τη βούλα είναι πλέον ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης ορκίστηκε Ελληνας ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας Άγγελου Δημοσθένους και υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

«Η πολιτογράφηση είναι πολύ περισσότερο από μια νομική διαδικασία και σήμερα έχουμε την χαρά να πολιτογραφήσουμε Έλληνα έναν αθλητή, ο οποίος έχει ήδη τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας με τις επιτυχίες του. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας κάνει για ακόμη μια φορά υπερηφανους» δήλωσε ο κ. Άγγελος Δημοσθένους.

Από την μεριά του ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ευχαρίστησε όλους για τις ενέργειες τους και τόνισε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να τιμήσει την Ελλάδα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, τον γενικό γραμματέα Ιθαγένειας κ. Άγγελο Δημοσθένους, την ελληνική ομοσπονδία Πάλης και όλους όσοι βοήθησαν για να πάρω την ελληνική ιθαγένεια. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους και να τιμήσω την Ελλάδα! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσους με βοήθησαν να εκπληρώσω το όνειρο μου! Πραγματικά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος» δήλωσε ο Νταουρεν Κουρουγκλιεβ.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ γεννήθηκε στο Νταγκεστάν, την ιδιόμορφη αυτή επαρχία της Ρωσίας που έχει μακρά παράδοση στην πάλη. Από μικρός ασχολήθηκε με το άθλημα και έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία, όντας δύο φορές Πρωταθλητής Ρωσίας το 2018 και το 2020, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 και πρώτος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μπακού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησε σε αυτόν όπως και σε όλους τους Ρώσους αθλητές ανυπέρβλητα εμπόδια, καθώς έχει απαγορευτεί η συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο 30χρονος παλαιστής αναζήτησε λύση για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό και τη βρήκε μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης που τον έκλεισε και τον ενέταξε στο δυναμικό της.