Τη θέση της στην αρένα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής πήρε ο σύλλογος της Premier League – Η βιώσιμη fanzone θα εγκαινιαστεί στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον (02/12-19:30)

Το δικό της λιθαράκι στη μάχη για την κλιματική αλλαγή θέλησε να βάλει η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογός της Premier League, στο επικείμενο παιχνίδι απέναντι στην Έβερτον, οι φίλοι των Reds θα βρουν στο «City Ground» μια νέα fanzone, έναν χώρο πλήρως βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Η fanzone διαθέτει μια υπερσύγχρονη ηλιακή στέγη που καλύπτει τον κυρίως χώρο, τη γιγαντιαία οθόνη και τα καθίσματα. Η πρωτοποριακή λύση ηλιακής ενέργειας αναμένεται να παράγει και να αποθηκεύει περίπου 12.000 kWh ενέργειας κάθε χρόνο, παρέχοντας άνετα περισσότερη ισχύ από αυτή που απαιτείται για τη λειτουργία της. Εκτιμάται ότι θα εξοικονομεί περίπου 2.472 kg διοξιδείου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Τα επαναχρησιμοποιημένα κοντέινερ θα στεγάσουν μια σειρά από τοπικούς πωλητές street food και μπαρ με την επωνυμία Carling, προσφέροντας αναψυκτικά σε επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα «ONE Planet ONE Chance» από την Event Cup Solutions, μια εταιρεία με πιστοποίηση ClimatePartner.

Η φύτευση βιοποικιλότητας στην Fan Zone, μαζί με τη χρήση περιφράξεων ανακυκλωμένης ξυλείας και ζαρντινιέρων ενισχύουν περαιτέρω τα πράσινα διαπιστευτήρια της τοποθεσίας.

Το Fan Zone θα φιλοξενεί επίσης το τέταρτο κατάστημα κλαμπ της Forest, το οποίο θα είναι ανοιχτό κατά τις ώρες λειτουργίας του Fan Zone και θα πουλά μια μεγάλη γκάμα εμπορευμάτων κλαμπ.

«Αυτός ο χώρος αποτελεί ένα βασικό μέρος των φιλόδοξων σχεδίων του ιδιοκτήτη Ευάγγελου Μαρινάκη να μεταμορφώσει την εμπειρία των οπαδών για τους πιστούς υποστηρικτές μας», έγραψε στα social media ο σύλλογος που ανακοίνωσε τη νέα του πρωτοβουλία.