Θέατρο Αργώ – Studio

«ΤΟ ΠΑΛΤΟ»

του Νικολάι Γκόγκολ

Από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

κάθε Πέμπτη και Παρασκευή

Θέατρο Αργώ – Studio

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ παρουσιάζουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – studio το εμβληματικό  έργο της ρώσικης λογοτεχνίας «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.

Μια παράσταση, που στην διαδρομή της ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και παίχτηκε σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας αλλά και θεατρικές σκηνές της Αθήνας συνεχίζει λόγω επιτυχίας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ, σε μια συγκλονιστική ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου, που ξετυλίγει επί σκηνής μέσα από έναν τραγελαφικό, σπαρακτικό  θεατρικό μονόλογο το μεγαλείο της γραφής του συγγραφέα.

Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol, που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα είναι και αυτό που θα τον στοιχειώσει…

«Όλοι μας ξεπροβάλαμε κάτω από το παλτό του Γκόγκολ»

είχε πει ο άλλος κορυφαίος Ρώσος λογοτέχνης Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ενώ ο Μπιελίνσκι υμνεί τον Γκόγκολ: που «από το τίποτα φτιάχνει το παν» και όλα τα διηγήματά του τα χαρακτηρίζει η απλότητα του μύθου, το εθνικό τους χρώμα, η ακέρια τους αλήθεια της ζωής, η πρωτοτυπία τους και το κωμικό τους στοιχείο που τα εμψυχώνει, στοιχείο που πάντα νικάει το βαθύ αίσθημα της λύπης και απελπισίας. Όλες αυτές οι ιδιότητες έχουν μια κοινή πηγή: Ο Γκόγκολ είναι ποιητής, είναι ένας ποιητής της πραγματικής ζωής! Στάθηκε ο πατέρας της ρωσικής πεζογραφίας, σίγουρα πρώτος αυτός αντίκρισε με τόλμη και ειλικρίνεια τη ρώσικη πραγματικότητα, λίγοι συγγραφείς έχουν για το λαό τους τόση σημασία όσο εκείνος για την αφυπνιζόμενη Ρωσία.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμελη Παπαοικονόμου

Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας -Γιώργος Σταύρος

Video: Στεριανή Βερνιώτου

Σχεδιασμός αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Σκηνικά – σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κονταξής

Εταιρεία Παραγωγής: Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ

Οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Κυμπαροπούλου

Ερμηνεύει: ο Θοδωρής Γκόγκος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων (από 19 Οκτωβρίου)

Κάθε  Πέμπτη και  Παρασκευή στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος:12 ευρώ

Μειωμένο: (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+):10 ευρώ

ΑΤΕΛΕΙΑ: 5 ευρώ

Προπώληση: https://www.viva.gr

Θέατρο Αργώ

«ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ»

του Τζεφ Μπάρον

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΤΕΤΑΡΤΗ 25. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η προπώληση ξεκίνησε

https://www.viva.gr/tickets/theater/kathe-pempti-kyrie-gkrin-tou-tzef-baron/

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ θα παρουσιάσουν για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» στο ανακαινισμένο Θέατρο ΑΡΓΏ σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Αποστόλη Τότσικα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους.

Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν – με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς.

Ένας θεατρικό έργο – ύμνος στη διαφορετικότητα που έχει παιχτεί σε περισσότερες από 50 χώρες, αποσπώντας πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως βασικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά και τις αγκυλώσεις του παρόντος.

Δυο μοναξιές που συναντιούνται για να βγουν  μαζί έξω από το καβούκι, προς το φως.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Τζεφ Μπάρον & Κώστας Γάκης

Σκηνοθεσία / Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης

Σκηνογραφία: Αντώνη Χαλκιάς

Ενδυματολογία: Μάριος Ράμμος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου

Βοηθός Σκηνογράφου: Ελεονώρα Καραβανή

Γραφιστική Επιμέλεια: Truly.gr

Φωτογραφίες / Τίζερ: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνιος Κοκολάκης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):

Γιώργος Κωνσταντίνου & Αποστόλης Τότσικας

Εταιρεία Παραγωγής: Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ

Οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Κυμπαροπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη στις 20:00

Πέμπτη στις 21:00

Παρασκευή στις 21:00

Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 19:00

Προπώληση VIVA/MORE:

https://www.viva.gr/tickets/theater/kathe-pempti-kyrie-gkrin-tou-tzef-baron/

Για ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 6982 047 322

(Κυμπαροπούλου Φωτεινή | Υπεύθυνη παραγωγής)

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο Αργώ

του Χάρολντ Πίντερ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η προπώληση ξεκίνησε

https://www.more.com/theater/o-epistatis-tou-xarolnt-pinter/

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ θα παρουσιάσουν για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ «Ο Επιστάτης» στο ανακαινισμένο Θέατρο ΑΡΓΏ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τον ίδιο στο ρόλο του επιστάτη και τους Αιμιλιανό Σταματάκη και Γιώργο Φριντζήλα στους ρόλους των δύο αδερφών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Δύο αδέλφια, σημαδεμένα από μία ρωγμική μοίρα, ζουν μέσα σ’ένα δωμάτιο-αποθήκη, που ασφυκτιά από την παλιατζούρα και τη μάταιη συσσώρευση σκουπιδαριού. Δύο άνθρωποι άρρωστοι από ύπαρξη, παίζουν ένα παιχνίδι εναλλαγής της εξουσίας. Ο ένας κομίζει τα εύσημα της ψυχασθένειας, ο άλλος τ’αδιέξοδα του κυνισμού. Ο χρόνος, ίδιος με τον χθεσινό, ίδιος και με τον αυριανό. Τίποτα δεν αλλάζει στο μαρτυρικό βασίλειο μιάς αναμονής του κενού, ώσπου στο σκουπιδότοπο αυτού του δωματίου -που μοιάζει με τα σπλάχνα τους-εισέρχεται ο πλάνης και ανέστιος, ο πονηρός και μοχθηρός μικρομπαγάσας, ο υπεράριθμος αποδιοπομπαίος του αστικού βίου. Αυτός θα εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία των ιδιοκτητών και θα παίξει μαζί τους παιχνίδια διάσπασης και συμμαχιών. Ως ανταμοιβή για την αμοραλιστική διπλωματία του, θα δεχτεί και από τα δύο αδέλφια, σε ξεχωριστές συναντήσεις, την πρόταση ανάληψης της θέσης του επιστάτη. Και τότε αρχίζει μιά άγρια κωμωδία. Ναι, κωμωδία! Επέμενε σ’αυτό ο Χάρολντ Πίντερ όταν έγραψε το αριστούργημα του, τον Επιστάτη. Είναι και κωμικό το έργο, έλεγε και ξανάλεγε, όπως ο Μπέκετ για τον ”Γκοντό”, ή ”το παιχνίδι τέλους”, όπως ο Τσέχωφ, χρόνια πριν για τα δικά του έργα.

Από εδώ αρχίζει η δική μας παράσταση. Μια άγρια πολιτική κωμωδία. Κάλλιστα, η αποθήκη με τα θραύσματα οικοσυσκευής και τα ράκη αισιοδοξίας, θα μπορούσε να είναι η σημερινή Ευρώπη, ο μάταιος κόσμος, ο ανίατα άρρωστος, έτσι όπως τον κατάντησαν οι ρυπαροί πολιτικοί, οι δολοφόνοι οικονομολόγοι, οι ανάλγητοι επιχειρηματίες, οι Φαρισαίοι ιερείς και οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που συντηρούν όλους αυτούς και τους ψηφίζουν. Οικονομία, πολιτική, θρησκεία θα παραδώσουν μιά ανθρωπότητα – σκουπιδαριό, στο μέλλον που θα έρθει για να τα σαρώσει όλα, με μια καινούργια βαρβαρότητα. Μας καίνε, μας πνίγουν, μας σκοτώνουν, καταστρέφουν τ’ αδέλφια μας τα δέντρα, δολοφονούν τ’ αδέλφια μας τα ζώα, τα πουλιά, προετοιμάζουν έναν κόσμο απολυμασμένο από ένστικτα και πρωτεϊκές μνήμες. Κι εμείς γελάμε! Επιδιώκουμε αυτό το κάτι ευχάριστο. Ακόμα και οι κηδείες μας καταβροχθίζονται από το ναζιστικό λαΐφ-σταΐλ. Τι μετρική ”σύμπτωση”: χάΐλ Χίτλερ-λάΐφ στάιλ. Τρελό γέλιο. Ελάτε στην παράστασή μας, στο θέατρο Αργώ, κάθε Δευτέρα-Τρίτη και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε μια τρελή κωμωδία, στ’ αλήθεια! Το γέλιο είναι ο τρόπος μας να ξορκίζουμε τον εαυτό μας. Η τραγωδία φοράει το σκουφί της κωμωδίας και σας υποδέχεται στο τραινάκι του τρόμου. Ένα όχημα της ανθρωπότητας  τυφλό, χωρίς μηχανοδηγό, ορμάει προς το άγνωστο μέλλον με τρανταχτά γέλια, που θυμίζουν ιαχές πολέμου, επιληψίες γηπέδων ή διαμαρτυρίες των νεκρών μας, που είναι οι μόνοι που ακόμα αντιστέκονται.

Σωτήρης Χατζάκης

Κρήτη-Σεπτέμβριος 2023

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Κώστας Σταματίου

Σκηνοθεσία / Θεατρική διασκευή: Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Έρση Δρίνη

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πολυξένη Μυλωνά

Βοηθός Σκηνογράφου: Μυρτώ Σταματοπούλου

Τη μουσική την επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης

Οπτική επικοινωνία: Playwalk

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):

Αιμιλιανός Σταματάκης, Γιώργος Φριντζήλας & Σωτήρης Χατζάκης

Εταιρεία Παραγωγής: Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ

Οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Κυμπαροπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα στις 21:00

Τρίτη στις 21:00

Προπώληση VIVA/MORE:

https://www.more.com/theater/o-epistatis-tou-xarolnt-pinter/

Για ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 6982 047 322

(Κυμπαροπούλου Φωτεινή | Υπεύθυνη παραγωγής)

Θέατρο Αργώ – Studio

«ΑΙΑΙΗ»

με αφορμή τον Αίαντα του Σοφοκλή

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ θα παρουσιάσουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – Studio την παράσταση «Αιαίη» από την Τετάρτη 22. Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο STUDIO στου ανακαινισμένου Θεάτρου ΑΡΓΏ σε σκηνοθεσία Ιωάννη Τσιπτσής, με τις Σάντυ Μακροπούλου και Έρη Μαριόγλου.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η «Αιαίη» δημιουργήθηκε με αφορμή τον «Αίαντα» του Σοφοκλή και είναι η «γυναικεία» φωνή του ή καλύτερα η φωνή ενός «Άλλου» εαυτού του. Η δουλειά αυτή ξεκίνησε πριν μήνες και πέρασε από διάφορα στάδια επεξεργασίας μέχρι να φτάσει στην τωρινή της μορφή. Εκφράζει την ανάγκη των συντελεστών της να συνθέσουν μια σύγχρονη εκδοχή αυτού του, αρχετυπικά ανδροκεντρικού, μύθου που να υπερασπίζεται τη ρευστότητα της έμφυλης και σεξουαλικής ταυτότητας και να αμφισβητεί τις κατασκευασμένες διακρίσεις και τα ιεραρχικά δίπολα.

Παράλληλα, προβάλλεται σε αδρές γραμμές, με μια έντονη διάθεση αυτοαναφορικότητας, μια μεταμοντέρνα προσέγγιση ενός αρχαίου δράματος που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας χρονολογικά και θεματικά μεταιχμιακής ομάδας έργων της κλασικής εποχής. Πρόκειται για τα έργα εκείνα που αντιπαραθέτουν (σε μια χοντρική διατύπωση) τον «παλιό» κόσμο που βασίζεται στον ηρωικό κώδικα αξιών, με την τιμή σε κεντρική θέση, και το «νέο» ευνομούμενο κόσμο της πόλης-κράτους που βασίζεται στο διάλογο και την πειθώ. Ο Αίαντας θα λέγαμε ότι παρουσιάζεται ως ο τελευταίος των ηρώων που, μεταβαίνοντας από μια φάση διανοητικής αστάθειας σε κατάσταση επίγνωσης, συνειδητοποιεί την αδυναμία του συμβιβαστεί με τις αξίες του «νέου» κόσμου και οδηγείται τελικώς στην αυτοκτονία. Οι συναισθηματικές κρίσεις και οι παθιασμένες αντιδράσεις του ήρωα είναι αυτά που ορίζουν τη μοίρα του και τον καθιστούν με ένα ιδιαίτερο τρόπο τόσο επίκαιρο.

Η πάροδος του χρόνου, οι επιπτώσεις της στη συναισθηματική κατάσταση των χαρακτήρων, η κατάχρηση εξουσίας, οι διάφορες μορφές βίας, η ενσυναίσθηση, η αγωνία της επιβίωσης και η νοσταλγία είναι μερικά από τα θέματα του έργου που απασχολούν αυτή την παράσταση.

Αποσπάσματα του πρωτότυπου κειμένου (κυρίως ελεύθερα μεταφρασμένων) συνιστούν έναν πυρήνα στον οποίο ενσωματώνονται κείμενα των συντελεστών της παράστασης και στίχοι ποιημάτων (του Émile Verhaeren, του Stefan Zweig και του Νίκου Καρούζου). Οι φωνές των συντελεστών αναζητούν μια δίοδο προσωπικής έκφρασης μέσα από τις φωνές των δραματικών προσώπων του έργου του Σοφοκλή και τα εξερευνούν εκ νέου. Τα πρωτότυπα αυτά κείμενα, με βασικό συστατικό τους την αυθόρμητη γραφή, αφηγούνται ιστορίες και σκέψεις που θα μπορούσαν να είναι οποιουδήποτε ανθρώπου. Λειτουργούν σα θραύσματα ενός καθρέπτη που ενώνονται μέσω του μύθου για να φτιάξουν την παραμορφωμένη εικόνα ενός πολυσύνθετου δραματικού προσώπου. Οι δυο γυναίκες ηθοποιοί γίνονται η «Αιαίη» που μπορεί να είναι ένα όνομα, μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, ένας ρόλος, ένα τραγούδι, μια κραυγή.

Η παράσταση είναι μια ορμητική ροή από εικόνες με μικρές παύσεις και λίγες σιωπές. Σε αυτό εξυπηρετούν και οι προβολές βίντεο.

Κείμενα της παράστασης (αποσπάσματα του έργου μεταφρασμένα και πρωτότυπα κείμενα) έχουν συνθέσει οι συντελεστές της παράστασης: Κατερίνα Δημητροπούλου, Έρη Μαριόγλου, Σάντυ Μακροπούλου και Ιωάννης Τσιπτσής

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Ιωάννης Τσιπτσής

Σκηνογραφία/Κοστούμια/Μουσική επιμέλεια: Ιωάννης Τσιπτσής

Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Δημιουργία και επεξεργασία βίντεο: Ιωάννης Τσιπτσής

Οπτική επικοινωνία: Playwalk

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):

Σάντυ Μακροπούλου & Έρη Μαριόγλου

Εταιρεία Παραγωγής: Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ

Οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Κυμπαροπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτες στις 20:00

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr

Για ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 6982 047 322

(Κυμπαροπούλου Φωτεινή | Υπεύθυνη παραγωγής)

Θέατρο Αργώ – Studio

«ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ˙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

του Βασίλη Κονταξή

μια πραγματική ιστορία του Εμφυλίου ζωντανεύει στο STUDIO ΑΡΓΩ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ θα παρουσιάσουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ –

Studio την παράσταση «Ευτυχία Πρίντζου˙ Η επιστροφή» του Βασίλη Κονταξή από τη Δευτέρα 27. Νοεμβρίου με την Τζίνη Παπαδοπούλου.

Εμφύλιος 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους συμπατριώτες στα Γιάννενα έπειτα από μια δίκη-παρωδία: η φιλόλογος και βασικό στέλεχος του Ε.Α.Μ. Ευτυχία Πρίντζου, με σπουδαίο κοινωνικό, παιδαγωγικό και αγωνιστικό έργο. Ήταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, ακόμη και προτού ενταχθεί στο Ε.Α.Μ., στην ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και στον αγώνα.  Ενώ γλύτωσε το απόσπασμα από τους Γερμανούς την τελευταία στιγμή στα χρόνια του πολέμου, τελικά προδόθηκε και εκτελέστηκε από τους Έλληνες λίγα χρόνια αργότερα.

Η αγωνίστρια «επιστρέφει» στο σήμερα για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή μέχρι και την εκτέλεσή της. Η Τζίνη Παπαδοπούλου ενσαρκώνει τον ρόλο της ηρωίδας σε ένα νέο θεατρικό κείμενο του Βασίλη Κονταξή, με στόχο τη μεταφορά επί σκηνής μιας μαύρης σελίδας της ελληνικής ιστορίας αλλά και την αποτύπωση μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την πορεία μια νέας γυναίκας, ταυτισμένης με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Η ιστορία της Ευτυχίας Πρίντζου είναι απολύτως πραγματική. Η δίκη της –μάλιστα μέλος του τότε Στρατοδικείου ήταν ο Στυλλιανός Παττακός…– έγινε τον Αύγουστο του 1948,  πριν από 75 χρόνια, καθώς και η εκτέλεσή της στο Σταυράκι, λίγο πιο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής

Μουσική: Δημήτρης Υφαντής

Σκηνικά/Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης

Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Οπτική επικοινωνία: Playwalk

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Τον ρόλο της Ευτυχίας Πρίντζου ερμηνεύει η Τζίνη Παπαδοπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr

Για ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 6982 047 322

(Κυμπαροπούλου Φωτεινή | Υπεύθυνη παραγωγής)

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – STUDIO

Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα 104 37 (Στάση metro Μεταξουργείο)

Τηλέφωνο: 21 0520 1684

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: [email protected] και [email protected]