Το «τελευταίο αντίο» είπαν σήμερα οι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στην Καίτη Γκρέυ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή (19/1/25), σε ηλικία 100 χρόνων, έπειτα από πολλαπλά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία της.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, ενώ από τις 12, η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, ώστε θαυμαστές και φίλοι να αποτίσουν φόρο τιμής.

Όπως είχε ζητήσει η ίδια, η τελετή πλασιώθηκε από δύο τραγούδια που σημάδεψαν την καριέρα της, το «Βουνό» και τα «Ξένα χέρια», τα οποία την καθιέρωσαν ως μία από τις πιο σημαντικές φωνές της εποχής της. Τα συγκεκριμένα τραγούδια είχαν ιδιαίτερη σημασία για την Καίτη Γκρέυ. Η μεταστροφή της μεγάλης ερμηνεύτριας στο λαϊκό τραγούδι έγινε το 1953, όταν την συνάντησε ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας και ερμήνευσε στο ραδιόφωνο το τραγούδι του «Το βουνό», σε στίχους του Ευάγγελου Πρέκα, ενώ τα «Ξένα χέρια» του Βασίλη Τσιτσάνη ηχογραφήθηκαν το 1962.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 100 ετών. Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, ενώ από τις 12, η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, ώστε θαυμαστές και φίλοι να αποτίσουν φόρο τιμής.

Όπως είχε ζητήσει η ίδια, η τελετή πλαισιώθηκε από δύο τραγούδια που σημάδεψαν την καριέρα της, το «Βουνό» και τα «Ξένα χέρια», τα οποία την καθιέρωσαν ως μία από τις πιο σημαντικές φωνές της εποχής της. Τα συγκεκριμένα τραγούδια είχαν ιδιαίτερη σημασία για την Καίτη Γκρέυ. Η μεταστροφή της μεγάλης ερμηνεύτριας στο λαϊκό τραγούδι έγινε το 1953, όταν την συνάντησε ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας και ερμήνευσε στο ραδιόφωνο το τραγούδι του «Το βουνό», σε στίχους του Ευάγγελου Πρέκα, ενώ τα «Ξένα χέρια» του Βασίλη Τσιτσάνη ηχογραφήθηκαν το 1962.