Τα Μουσικά Σώματα των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου, άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση του νησιού της Κέρκυρας, παρουσιάζουν δύο συναυλίες (13/8 Αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών & 20/8 Κεντρική Πλατεία Γαστουρίου).

Η συναυλία στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών δίνεται με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου και πρώτου μαέστρου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, του Βασίλειου Κρητικού. Το έργο του αείμνηστου δασκάλου είναι πασίγνωστο στους κατοίκους του χωριού μας, όπως είναι και στους ανθρώπους των υπολοίπων χωριών όπου δίδαξε μουσική και ήθος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην υλοποίηση του οράματος ίδρυσης και λειτουργίας τεσσάρων επαρχιακών φιλαρμονικών του νησιού μας. Δεκάδες νέοι από τα σωματεία αυτά, με μόνο όπλο τις μουσικές γνώσεις που έλαβαν από το Βασίλειο Κρητικό, υπηρέτησαν και πολλοί σταδιοδρομησαν στα μουσικά σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας τις δύσκολες δεκαετίες της μετανάστευσης.

Η συναυλία στην Κεντρική Πλατεία του Γαστουρίου εντάσσεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 125 χρόνων από την ίδρυση της Φ. Γ. Κ. “Ομόνοια” και των λατρευτικών εκδηλώσεων της Προστάτιδος του χωριού και της Φιλαρμονικής Υ.Θ. Οδηγήτριας. Η σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών αποτελεί την υλοποίηση ενός πολύ παλιού ονείρου, από την εποχή που δάσκαλος και των δύο
Φιλαρμονικών ήταν ο αείμνηστος επίτιμος αρχιμουσικός Βασίλειος Κρητικός. Είναι όμως και η ωρίμανση των φιλικών σχέσεων των στελεχών και των μελών των δύο σωματείων, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από ανταλλαγές, συνεργασίες και κοινές δράσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Συναυλίες των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 – Αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών

Συναυλία των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Γαστουρίου & Κυνοπιαστών

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 – Κεντρική Πλατεία Γαστουρίου

Είσοδος Ελεύθερη