Το EcoGreenNet.gr και ο Χρήστος Νομικός βρέθηκαν στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» και είδαν την παράσταση «Κεραυνός» σε κείμενο, σκηνοθεσία, και ερμηνεία του Αλμπέρτο Εσκενάζη

Μια παγωμένη βραδιά –την τελευταία του φετινού Γενάρη – βρεθήκαμε στο Θεατρικό βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ και είδαμε την παράσταση «Κεραυνός» με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη.

Η παράσταση τα έχει όλα και σε γερές δόσεις:  προσωπικό δράμα ,φόνο, ύποπτο, και θεατές που αποτελούν μια επιτροπή ψυχιάτρων που πρέπει να «αποφασίσουν» για την ψυχοπνευματική  κατάσταση του πρωταγωνιστή ο οποίος έχει κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και τραυματική προσωπική διαδρομή. Αναπόφευκτα μας προέκυψε ένα ακόμη δίλημμα: Αθώος η ένοχος;  Δίλημμα το οποίο  ξεπερνά την προσωπική ή όχι ενοχή του ήρωα!

Η επιτομή του one man show: ο Αλμπέρτο Εσκενάζη δημιουργεί ένα  μικροσύμπαν μέσα στο οποίο κινείται ευέλικτα , περνώντας με αξιοσημείωτη άνεση τα διαχρονικά μηνύματα που προκύπτουν από το ίδιο το κείμενο. Έξτρα αφηγηματικό ατού: ο πρωταγωνιστής έχει κληρονομήσει ένα «τρομερό» γέλιο, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό  της παράστασης.

Ο μοναδικός παίχτης – ερμηνευτής, μας έχει δείξει σημάδια του μεγάλου του ταλέντου καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και επιτυχημένης πορείας του. Θυμάμαι την τελευταία φορά που τον είδα – και τον θαύμασα! – στην τηλεόραση πριν δυο χρόνια σε επεισόδιο της σειράς «κάρτ ποστάλ», όπου έκλεψε και πάλι τη παράσταση!

Στην εν λόγω όμως δημιουργία, που φέρει την απόλυτη καλλιτεχνική του σφραγίδα, εύλογα, πέραν της ερμηνευτικής δεινότητας του, ανακαλύπτουμε και την άμεση αλληλεξάρτησή της με το κείμενο και τη σκηνοθεσία. Γεγονός που καθιστά τη θετική αποτίμηση της παράστασης συνολική και άρρηκτα συνδεμένη με την άρτια σκηνική σύνθεση που φέρει την υπογραφή του Αλμπέρτο Εσκενάζη.

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη γράφει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει αποδεικνυοντας για μία ακόμη φορά το μεγάλο του ταλέντο

Το ευχάριστο είναι – και για εμάς και για τους αναγνώστες μας – ότι η παράσταση πήρε παράταση λόγω επιτυχίας και θα παρουσιάζεται στον πανέμορφα και έξυπνα διαμορφωμένο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ μέχρι τα μέσα του Μάρτη, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος ο δημιουργός!

Όταν η παράσταση τελείωσε η χειμωνιάτικη νύχτα είχε πέσει για τα καλά στην Αθήνα. Τα χιονοσύννεφα είχαν σταματήσει το χορό τους δίνοντας  τη σκυτάλη στα αστέρια που έλαμπαν στον ουρανό. Αναρωτήθηκα μέχρι πότε ο άνθρωπος θα φτιάχνει «ολοκαυτώματα» με μεγάλες ανθρώπινες απώλειες και πολύ πόνο.

Κοίταξα προς τα αστέρια….δεν μου απάντησαν!

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αλμπέρτο Εσκενάζη

Δείτε εδώ το trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9tE24NvnN1U

Προβολή – επικοινωνία ArtsPR

Παραστάσεις

Θεατρικό Βαγόνι

Κάθε Τετάρτη στις 21.00

Ολόκληρο 15€, Φοιτητικό-Εκπτωτικό-Ανέργων 13€

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/theater/keraunos/
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης Wagon-Bar &Wagon Restaurant για φαγητό και ποτό. Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα 6937604988 & 2105298922 καθημερινά από τις 18.00 και ηλεκτρονικά στα etable.gr και erestaurants.gr.

Πληροφορίες

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ.6937604988 & 2105298922 καθημερινά από τις 18:00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν πάρκινγκ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

https://www.youtube.com/user/totrenostorouf