Ο Σωτήρης Γεωργίου υποκλίνεται στον δυο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου και γράφει για την αθλητική παιδεία στη χώρα μας

Υπόκλιση ,στον κορυφαίο. Στον μακράν κορυφαίο Έλληνα αθλητή. Που είναι και πολυτέλεια για την μικρή Ελλάδα να έχει έναν Ολυμπιονίκη για δύο συνεχόμενες μάλιστα φορές και έναν παγκόσμιο πρωταθλητή της κλάσης του Μίλτου Τεντόγλου στις τάξεις της. Και εδώ αρχίζουν οι ωραίες σκέψεις μου γιατί εγώ είμαι μπασκετικός αλλά πάνω από όλα δίκαιος και αγαπώ τον αθλητισμό και όχι τον οπαδισμό ή τα φράγκα…

Αλήθεια πιστεύετε ότι όλοι όσοι ασχολούνται έστω και λίγο με τον αθλητισμό τον γνωρίζουν αν περάσει δίπλα του;. Μιλάμε για ένα φαινόμενο του στίβου που τα έχουμε ξαναπεί πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει και να εξελιχθείς σε αυτή την χώρα που αν δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο και μπάσκετ κάνεις τον σταυρό σου να έχεις τα βασικά για προπόνηση και να δουλεύεις και ταυτόχρονα. Εδώ έβλεπα γεμάτες πόλεις και διαδρομές για την ποδηλασία στην Ολυμπιάδα και εδώ αν πεις ότι ασχολείσαι με το ποδήλατο θα γελάνε μαζί σου!

Ο Μίλτος Τεντόγλου όμως κόντρα στο ελληνικό σύστημα και κόντρα και στην λογική, συνεχίζει να μεγαλώνει την συλλογή των μεταλλίων του και να διαφημίζει την πατρίδα μας. Και μάλιστα μαζεύει χρυσά αλλά βλέπει και ψεγάδια στην απόδοσή του!

Η μικρή Ελλάδα των μεγάλων διακρίσεων

Η μικρή Ελλάδα που πανηγύριζε αν είχε αθλητές στους τελικούς καλά καλά σε τέτοιες διοργανώσεις, έχει πια αθλητές όπως και τα άλλα παιδιά στον στίβο και όχι μόνο και ένα αθλητή παγκοσμίου κλάσης που έχει και συνέπεια στις επιτυχίες!

Για όσους δεν γνωρίζουν ο στίβος είναι ο βασιλιάς του αθλητισμού. Μπασκετικός είμαι, γνωστό. Αλλά να μιλάμε σοβαρά ,έτσι; Ο στίβος είναι στίβος. Τελεία. Ποιο μπάσκετ και ποιο ποδόσφαιρο μπροστά του; Στην Ελλάδα που στον βωμό του χρήματος , της μόστρας και της λεζάντας τα ισοπεδώνουμε όλα, όπως έγραψα προ μηνός θα περάσει από μπροστά σας ο αθλητής θαύμα της φύσης ο Μίλτος Τεντόγλου και δεν θα τον γνωρίσετε… Θα περάσει ο μάγος των κρίκων που επίσης γράφει ιστορία για Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πετρούνιας και δεν τον ξέρουν οι 9 στους 10! Και αυτό είναι γεγονός γιατί μου έχει τύχει σε κλαμπ!

Η Ελλάδα της λεζάντας

Το τρομερό και φοβερό λοιπόν στην Ελλάδα των οπαδών και όχι των φιλάθλων του αθλητισμού, ο παγκόσμιος κολοσσός του στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να κάθεται δίπλα σας για καφέ ή να περνά μπροστά σας στον δρόμο και είμαι βέβαιος ότι οι μισοί και βάλε ακόμα και σήμερα με δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια δεν θα τον αναγνωρίσουν! Καθώς στην Ελλάδα της λεζάντας και του οπαδισμού, αν δεν παίζεις ποδόσφαιρο ή μπάσκετ είναι σαν να μην υπάρχεις…Αν παίζεις σε καμιά μεγάλη ομάδα σε ξέρουν και 20χρονα είσαι και ας είσαι και στον πάγκο. Καθώς θα έχεις δεκάδες χιλιάδες ακολούθους παντού και θα είσαι ίνδαλμα! Γιατί παίζεις στην ομαδάρα μας! Αυτή είναι η Ελλάδα όμως, δυστυχώς.

Η προβολή

Ένας Ολυμπιονίκης, ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, οι άλλοι αθλητές μας στην Ολυμπιάδα, ο τρομερός Καραλής, δεν λέω καν πχ για την Ντρισμπιώτη, για τον Χρήστου, τα παιδιά του πόλο για να μεγαλώσω την συζήτηση και τις συγκρίσεις, περνάνε απαρατήρητοι. Και εδώ φταίνε και τα ΜΜΕ που δεν έχουν την ανάλογη προβολή αλλά για δικούς τους λόγους μας προμοτάρουν και αβαντάρουν ότι έχει σχέση με τον οπαδισμό. Και όχι με τον πραγματικό κλασικό αθλητισμό πχ. Είναι ντροπή για την χώρα μας να έχει πλέον τέτοιους αθλητές και να μην τυγχάνουν της ανάλογης προβολής από τα ΜΜΕ, της ανάλογης μεταχείρισης

Και που τέτοια ταλέντα δίνουν την μάχη μόνοι τους με τρομερές στερήσεις και παρακάλια επειδή οι χορηγοί είναι άφαντοι ειδικά στην αρχή της καριέρας τους και το κράτος δεν έχει σοβαρά προγράμματα. Αλλά η κοινωνία μας φταίει περισσότερο γιατί αυτή δημιουργεί πρότυπα και καταστάσεις…Αλλά τι να περιμένουμε από την χώρα της λεζάντας , του εφέ και της …τραπ και την έλλειψη αθλητικής παιδεία. Να σας θυμίσω όμως ότι εσείς με τον τρόπο σας φτιάχνετε την κοινωνία που θέλετε.

Το σύνολο της κοινωνίας μας λοιπόν που για παράδειγμα επίσης ούτε που γνώριζε την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σημαιοφόρο μας φέτος, που πριν λίγα χρόνια στα 38 της πάλευε μόνη της! Χωρίς χρηματοδότηση και αναγκαζόμενη να εργάζεται και στην οικογενειακή ταβέρνα (!) μιας και οι χορηγοί δεν συγκινούνται από την διεθνή διαφήμιση της χώρας μας με την κορυφαία πρωταθλήτρια, Αυτοί και άλλοι αθλητές μας αποτελούν πρότυπο ξεκάθαρα πλέον .

Τα… like σε λάθος πρότυπα

Την ίδια ώρα πολλές ινφλουενσερ που το μόνο που κάνουν είναι να ποστάρουν προκλητικές σέξι φώτος, εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από εταιρείες επειδή έχουν εκατοντάδες χιλιάδες φόλοουερς. Και οι αθλήτριες δεν έχουν για προπόνηση και οι χορηγοί συνήθως γελάνε μέχρι να πάρουν κανένα μετάλλιο!

Αντί οι εταιρείες να επενδύουν και να στηρίζουν αθλητές πρότυπα για να διαδραματίσουν ρόλο στην κοινωνία με τον τρόπο τους, πάνε -οι περισσότερες-εκεί που βλέπουν λεζάντα. .
Την πέραση όμως την φτιάχνουμε εμείς. Γι’ αυτό και το κάθε λάικ, το σχόλιο και το φόλοου πρέπει να γίνεται μόνο εκεί που πρέπει και όχι «έλα μωρέ για την πλάκα την ακολουθώ αυτήν». Αλήθεια πόσοι μπήκατε στο λογαριασμό των αθλητών μας στην Ολυμπιάδα; Αντίθετα ξέρετε μέχρι και που κάνει μπάνιο ο κάθε ποδοσφαιριστής και μπασκετμπολίστας.

Βεβαίως σιγά μην τις επόμενες μέρες θυμηθούν αυτά τα παιδιά που τιμούν με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα και το εθνόσημο τα ΜΜΕ που άντε έδωσαν για λίγο σημασία. Μετά θα έχουν …σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Να μας πουν που πίνει καφέ ο ποδοσφαιριστής ή μπασκετμπολίστας της …ομαδάρας, ποιόν παίκτη θα πάρουν και πάει λέγοντας…

Με το ότι κάποιοι τιμούν την Ελλάδα διεθνώς θα ασχοληθούν τα ΜΜΕ; Μα είναι πράματα αυτά όταν έχουμε τις …ομαδάρες και την μάζα; Ή είναι δυνατόν να μην μας ενημερώσουν για τις ινφλουενσερ που προβάλλουν όχι κάτι επαγγελματικό αλλά την ζωάρα στα πεντάστερα και τις ταξιδάρες δείχνοντας και λίγο προκλητικές στάσεις με το σέξι σώμα τους; Ή τους ινφλουενσερ που προκαλούν την κοινωνία για τα λάικ ;Μην ακούσω τίποτα όμως.

Εσείς σας είπα και πριν επιλέγετε τα λάικ, τα σχόλια, το ποιόν ακολουθείτε, που πάτε στο στάδιο. Για την …ομαδάρα με 15 ξένους πρώτοι είστε. Για τα παιδιά που τιμούν με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα σιγά…Και λες και σας είπαν να πηγαίνετε κάθε εβδομάδα αφού διοργανώσεις μεγάλες δεν έχουμε συχνά…Όπως έχω πει η Ελλάδα έχει οπαδούς. Δεν έχει φιλάθλους πραγματικούς να αγαπάνε τον απλό αθλητισμό. Και οπαδούς πρωταθλητισμού.

Το σωστό μήνυμα

Λεζάντα, μόστρα και φράγκα.. Και τα ΜΜΕ στο πνεύμα αυτό της πλήρους κατάπτωσης , σέξι, γυμνό, χαιλίκια και τραπ! Μετά έχετε απορίες που πάμε… Έλα Τεντόγλου, Πετρούνια και λοιπόν…. Πέρασε η μια μέρα δημοσιότητας, μας κουράσατε….! Αυτό θα σκεφτούν τα περισσότερα ΜΜΕ και ακόμα και πολλοί που ποστάρισαν κάτι για τους πρωταθλητές μας.

Εμείς τους ευχαριστούμε, δεν τους ξεχνάμε, τους θεωρούμε πρότυπα για πολλούς λόγους και ας μην έπαιρναν ή και όσους δεν πήραν το χρυσό και κάνουμε το καθήκον να περάσουμε το σωστό μήνυμα που στέλνουν και τα παιδιά.. Ας ακούσει και ο κόσμος, οι χορηγοί καθώς έχουμε και άλλους υποψήφιους πρωταθλητές που δεν έχουν τα βασικά και πάει λέγοντας….Τουλάχιστον τα γραπτά μας μένουν…