Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει για τα 5 φαβορί , ένας εκ των οποίων το καλοκαίρι του επόμενου έτους θα διαδεχθεί τον Κάρλο Αντσελότι στην τεχνική ηγεσία της «Βασίλισσας»

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε έως ένα σχετικά καλό ξεκίνημα στη σεζόν, παρά την καλοκαιρινή αποχώρηση του σταρ γάλλου φορ Καρίμ Μπενζεμά.

Όμως , η πίεση ήταν τεράστια για τον Κάρλο Αντσελότι και όλα δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια αναμόρφωση το ερχόμενο καλοκαίρι.Με το συμβόλαιο του Αντσελότι να λήγει στο τέλος της σεζόν, είναι πιθανό να υπάρξει ένας νέος προπονητής, ο οποίος είναι πιθανό να χτίσει την ομάδα από την αρχή και ώστε να δημιουργήσει ενδεχομένως και πιο γερές βάσεις.

Όπως όλα δείχνουν η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ κινούνται συνεχώς και ο σύλλογος έχει ήδη εντοπίσει μια σειρά από επιλογές στην αγορά, ώστε να μην τρέχει τελευταία στιγμή…

Οι πιθανοί υποψήφιοι αυτή τη στιγμή είναι 5, τους οποίους και το προφίλ μελετά με κάθε προσοχή το Διοικητικό συμβούλιο ώστε να πάρει και την όσο πιο σωστή απόφαση γίνεται..

ΑΛΒΑΡΟ ΑΡΜΠΕΛΟΑ

Ο Άλβαρο Αρμπελόα φαίνεται να είναι μια επιλογή που για αρκετούς από τα μέλη της, ξεχωρίζει για να πάρει την πολυπόθητη θέση του Κάρλο Αντσελότι. .

Ο παλιός δεξιός μπακ προπονεί αυτή τη στιγμή την ομάδα Ζουβνίλ A της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει γνωρίσει σπουδαία επιτυχία. Αλλά αυτό που τον κάνει ελκυστική επιλογή για τους «Λευκούς» (Los Blancos) , είναι η σύνδεσή του με τους οπαδούς και την ιεραρχία του συλλόγου.

Ως κάποιος με σχεδόν 250 αγωνιστικές εμφανίσεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης, πολλοί πιστεύουν ότι ο Αρμπελόα θα μπορούσε να είναι προσαρμοσμένος στα μέτρα του συλλόγου. Οδήγησε την ομάδα Juvenil A (Νέων) στο τρεμπλ την περασμένη σεζόν, δίχως μάλιστα να χάσει παιχνίδι και έχει αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές όπως ο Μανουέλ Άνχελ και ο Νίκο Πάθ.

Ωστόσο, ο Ισπανός δεν έχει εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που φέρεται να ώθησε τα αφεντικά της Ρεάλ Μαδρίτης να τον θεωρήσουν ως βοηθό προπονητή του Ραούλ Γκονζάλεθ.

ΡΑΟΥΛ ΓΚΟΝΘΑΛΕΘ

Αυτό μας φέρνει στον επόμενο υποψήφιο στο τραπέζι – τον Ραούλ Γκονζάλεθ. Έναν θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει λαμπρό ξεκίνημα στην προπονητική του καριέρα. Επί του παρόντος, επικεφαλής της RM Castilla (θυγατρική της ομάδα) , ο πρώην επιθετικός της Σάλκε είναι ο εγκέφαλος πίσω από την άνοδο νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως ο Σέρχιο Αρίμπας, ο Ράφα Μαρίν και ο Φραν Γκαρσία, ο οποίος πραγματοποίησε πρόσφατα το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Όπως και ο Αρμπελόα, ο Ραούλ δεν έχει προπονητική εμπειρία κορυφαίας κατηγορίας. Όμως, λόγω της επιτυχίας του, έχει προσελκύσει αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων ομάδων από την Μπουντεσλίγκα.

ΤΣΑΜΠΙ ΑΛΟΝΣΟ

Ενώ τόσο ο Αρμπελόα όσο και ο Ραούλ λειτουργούν ως εξαιρετικές επιλογές για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τσάμπι Αλόνσο είναι αυτός που μπορεί να ηγηθεί της κούρσας για να γίνει προπονητής της, την επόμενη σεζόν.

Επί του παρόντος, προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Αλόνσο γνώρισε εκπληκτική επιτυχία κατά την πρώτη του σεζόν στην Μπουντεσλίγκα. Ακόμη και τη νέα σεζόν, η ομάδα του Αλόνσο έχει σημειώσει 6 νίκες σε 7 αγώνες και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα της Μπουντεσλίγκα .

Σε αντίθεση με τον Αρμπελόα ή τον Ραούλ, ο Τσάμπι Αλόνσο έχει ιστορικό να αποδεικνύεται στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό το βλέπουν θετικά από την ιεραρχία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Για να μην αναφέρουμε, η απόκτηση των υπηρεσιών του Αλόνσο θα μπορούσε να είναι σχετικά εύκολη για τους «Λευκούς» , καθώς ο Ισπανός φέρεται να έχει ρήτρα με τη Λεβερκούζεν η οποία θα του επέτρεπε να ενταχθεί στις πρώην ομάδες του Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ.

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

Αν και αυτή είναι περισσότερο μια επιλογή μπαλαντέρ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο σύλλογος εξακολουθεί να αρνείται να αποκλείσει εντελώς την προοπτική της τρίτης επιστροφής του Ζινεντίν Ζιντάν στον σύλλογο. Άλλωστε, ο Γάλλος παραμένει ο πιο επιτυχημένος προπονητής του συλλόγου σε περισσότερο από μια δεκαετία, με τρεις τίτλους Champions League. Αν και η επιστροφή του Ζιντάν εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πιθανότητα, ο Γάλλος συνεχίζει να είναι μια επιλογή, σε περίπτωση που ο σύλλογος αναζητήσει έναν έμπειρο επικεφαλής, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τους εγωισμούς μέσα στα αποδυτήρια.

ΜΑΡΣΕΛΟ ΓΚΑΓΙΑΡΔΟ

Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο στα νιάτα του υπήρξε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής , ο οποίος διακρίθηκε για την τεχνική, την κλάση και γενικά της ωραίες του ενέργειες. Μετά μόλις κρέμασε τα «ποδοσφαιρικά του παπούτσια» ασχολήθηκε με το επάγγελμα του προπονητή όπου και τα έχει πάει περίφημα. Ο Αργεντινός προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα της Νασιονάλ. Την οποία και οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Το 2014 ανέλαβε την Ρίβερ Πλέιτ με την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακά πράγματα. Ένα από αυτά ήταν η ισοφάριση του αήττητου όλων των εποχών καθώς η ομάδα του για 32 παιχνίδια δεν γνώρισε ήττα. Το προπονητικό στυλ του Γκαγιάρδο εγκωμιάστηκε από τον Τύπο της Αργεντινής, Μετά το 2022 ο «Ναπολέων» όπως τον αποκαλούν φίλαθλοι και Τύπος δεν έχει εργασθεί…