Το Ecogreennet.gr και ο Χρήστος Νομικός πήγαν στο μουσικό αφιέρωμα στους δύο σπουδαίους μουσικοσυνθέτες μας στο Major Seven και μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα μίας υπέροχης βραδιάς!

Ένα σαββατόβραδο του Οκτωβρίου πήγαμε στο Major Seven στο Μεταξουργείο και θυμηθήκαμε» τι θα πει ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα. Μέσα από ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε δύο κορυφαίες προσωπικότητες του Λαϊκού μας τραγουδιού: Τον Απόστολο Καλδάρα και τον Άκη Πάνου.

Οι αγαπημένοι ερμηνευτές, Σοφία Εμφιετζή, Κική Λουκά, Φώτης Θεοδωρίδης και Γιάννης Λεκόπουλος, μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς τους, βρέθηκαν στη σκηνή του Major Seven και συνυπήρξαν σε μια μοναδική βραδιά.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, το κοινό είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει με τα διαχρονικά και αθάνατα τραγούδια των σπουδαίων δημιουργών, Απόστολου Καλδάρα και Άκη Πάνου, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στα βάθη της καρδιάς του.

Αυτή η προσεγμένη μουσική παράσταση υποσχέθηκε να αναδείξει τη διαχρονική δύναμη του καλού λαϊκού τραγουδιού. Και η υπόσχεση τηρήθηκε.

Ο blogger/πολιτιστικός συντάκτης του Ecogreennet.gr, Χρήστος Νομικός με τον Γιάννη Λεκόπουλο σε backstage ενσταντανέ!

Με κορυφαίες επιλογές –από το ομολογουμένως τεράστιο ρεπερτόριο των δύο δημιουργών- με κορυφαίες ερμηνείες (η εμπειρία της Κικής Λουκά και της Σοφίας Εμφιετζή σε συνηχητική αρμονία με τις «δυνατές» παρουσίες του Γιάννη Λεκόπουλου και του Φώτη Θεοδωρίδη). Με μουσικούς που είχαν δουλέψει τους δρόμους των τραγουδιών. Η επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού ήταν επίσης κορυφαία. Και το ίδιο το κοινό όμως, που ήξερε τι ζητούσε στον συγκεκριμένο χώρο, χάρισαν σε όλους εμάς που βρεθήκαμε εκεί μια νοσταλγική μυσταγωγία.

Θα ήταν άκομψο ίσως και προσβολή να παραθέσουμε βιογραφικά στοιχεία τόσο του Άκη Πάνου , όσο και του Απόστολου Καλδάρα.

Εκείνο που απλά θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι η αυθεντικότητα των δημιουργών και των δημιουργιών τους , που χαρακτήρισαν τουλάχιστον δύο γενιές Ελλήνων και συνεχίζουν να εμπνέουν και τις επόμενες.

Ας σημειώσουμε τέλος το πλήθος των καλλιτεχνών και των λογοτεχνών που διασκέδαζαν μαζί μας, αλλά και το ότι η πολύ όμορφη αυτή παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο φιλόξενο χώρο στις 9 Νοεμβρίου 2024. Οπότε σπεύσατε!

Ορχήστρα : Μπουζούκι Πέτρος Καπέλλας και Θάνος Αδαμόπουλος, πιάνο Γκαραμπέτ Ατζέμογλου, Bledi Telha κιθάρα, Αναστάσης Κατσαβός Μπάσο.

Ειδήσεις σήμερα:

Με καταρτίσεις για «την προαγωγή της υγείας» και με Βραβεύσεις Δήμων ολοκληρώθηκε με Μεγάλη επιτυχία το 19ο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

Έρευνα Greenpeace: Οι εκπομπές μεθανίου των εταιρειών κρέατος & γαλακτοκομικών ανταγωνίζονται αυτές των εταιρειών ορυκτών καυσίμων

Το Ισραήλ εντείνει την στρατιωτική πίεση στο βόρειο τμήμα της Γάζας – Συνεχίζει τις επιθέσεις από τον Λίβανο η Χεζμπολάχ